STATISTIEKEN: WILLEM II – FEYENOORD

Feyenoord speelt zondag in Tilburg voor de 32ste keer in competitieverband tegen Willem II. Tijdens de voorgaande 31 ontmoetingen was het Feyenoord dat in veel gevallen met de overwinning aan de haal ging. 17 keer vertrok Feyenoord er met een zege, 7 keer won Willem II en evenzoveel keer werd het gelijk. Vorig seizoen had Feyenoord het eenvoudig en liep het na een 0-1 ruststand uit naar een 0-4 zege.

Vorig seizoen trof Feyenoord Willem II in de tweede competitiewedstrijd. Smaakmakers waren de nog maar net uit Athene teruggekeerde Shinji Ono en Salomon Kalou. Gullit hield woord door laatstgenoemde de kans te geven om vanaf het beginsignaal te starten. Kalou greep de kans met zijn beide handen aan. Zoals zijn broer zich ooit in Breda in de kijker speelde tegen NAC, zo gebruikte ook Kalou Brabantse grond om zijn visitekaartje af te geven. In zijn eerste competitiewedstrijd als basisspeler van Feyenoord opende hij de score en legde daarmee de basis voor de overwinning, die tot stand kwam na doelpunten van Ono, Ghaly en Kuyt. Vooral de treffer van Ono was na afloop veelbesproken. De Japanner krulde de bal op indrukwekkende wijze van buiten het zestienmetergebied langs de kansloze Oscar Moens.

Ook tijdens de ontmoeting van het jaar ervoor had Feyenoord het eenvoudig. De wedstrijd eindigde in een 0-3 zege op de Tilburgers, mede dankzij een fantastische treffer van Chong Gug Song. De twee ontmoetingen daarvoor eindigden in een puntendeling. De laatste overwinning van de Tilburgers dateert van maart 2001, toen Willem II met 3-1 te sterk was.

Grootste uitzege
6-5-1984 Willem II – Feyenoord 0-5

Grootste uitnederlaag
21-3-1999 Willem II – Feyenoord 4-1

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×