STATISTIEKEN: RKC WAALWIJK – FEYENOORD

Feyenoord reist zondag af naar Waalwijk voor de lastige wedstrijd tegen RKC. Op basis van het verleden is de thuisploeg favoriet. Zes keer won RKC in eigen huis van Feyenoord. De Rotterdammers boekten vijf keer een overwinning, zes keer eindigde het treffen in een puntendeling. Vorig seizoen leek het daar ook op uit te draaien, maar in de slotminuten slaagde Feyenoord erin om de wedstrijd alsnog naar zijn hand te zetten. 

Feyenoord reisde vorig seizoen vol vertrouwen af naar Waalwijk. De recente resultaten in de competitie, vijf opeenvolgende zeges met de indrukwekkende doelcijfers 23 voor en 3 tegen, gaven daar ook alle aanleiding voor. Daarnaast kon Feyenoords oefenmeester zijn sterkst denkbare ploeg opstellen. Althans, die gedachte koesterde Gullit tot enkele minuten voor de wedstrijd, tot het moment dat Patrick Lodewijks tijdens de warming up geblesseerd (lies) uitviel. Of het uitvallen van de eerste doelman zo kort voor aanvang van het duel het vertrouwen van de ploeg aantastte, was niet te zeggen. Feit was wel dat Feyenoord het heel moeilijk had in de spectaculaire eerste helft, maar twee keer veerkracht toonde. Castelen bracht Feyenoord op 1-1 na de openingstreffer van Vasconcelos en Kalou zorgde voor 2-2 na het doelpunt van Krohn-Dehli. Daarna stevende de wedstrijd op een gelijkspel af, ook nadat huidig Feyenoorder en toenmalig RKC’er Serginho Greene de rode kaart zag voorgehouden. Toch zou Feyenoord nog winnen in de laatste minuten. Met dank aan invaller Danko Lazovic die zijn eerste schot meteen tot doelpunt promoveerde. Het mooiste moest daarna nog komen toen Castelen met een fraaie afstandsknal de 2-4 maakte.

Feyenoord deed in de thuiswedstrijd goede zaken. Ajax ging onderuit en de ploeg van Gullit won met 4-0 van RKC. Romeo Castelen, Bart Goor (2x) en Dirk Kuyt waren de doelpuntenmakers tegen de machteloze ploeg van Erwin Koeman. Na de 1-0 van Castelen kwam er een einde aan het frivole spel van de Rotterdammers, waardoor het Legioen op een gezapige eerste helft werd getrakteerd. Het spel zorgde voor weinig vermaak, maar zorgen hoefden de supporters zich nooit te maken. Daarvoor was het krachtsverschil simpelweg te groot. Pas na het verdubbelen van de marge kwam Feyenoord weer op dreef, wat resulteerde in twee treffers van Goor en één van Kuyt en uiteindelijk een ruime zege. 

Grootste uitoverwinning
10-12-1998 RKC Waalwijk – Feyenoord 0-5

Grootste uitnederlaag
17-12-1989 RKC Waalwijk – Feyenoord 3-0

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×