STATISTIEKEN FEYENOORD – FC GRONINGEN

Feyenoord is op basis van de statistieken en de ranglijst de torenhoge favoriet voor zondag, maar de afgelopen jaren bewezen wel dat cijfers niet alles zeggen. De laatste twee ontmoetingen eindigden immers verrassend in een zege voor FC Groningen. Het waren de enige zeges van de noorderlingen in De Kuip, want tot mei 2004 had Groningen er nog nooit gewonnen. Feyenoord zegevierde achttien keer en zes keer eindigde het duel in een puntendeling.

Erik Nevland gebruikte Feyenoord vorig jaar om zijn naam te vestigen in Nederland. In de maand dat hij als volslagen onbekende Noor in de Eredivisie terecht kwam, legde hij de ploeg van Gullit hoogstpersoonlijk over de knie. In De Kuip nog wel, waar hij mede dankzij een blunder van Babos twee treffers verzorgde (1-2). Dirk Kuyt scoorde tegen namens de Rotterdammers. De nederlaag zorgde voor woede bij de fans en de trainer, die aangaf het spel na rust niet te kunnen tolereren. De klap die Feyenoord kreeg dreunde ook de week erna nog na toen de Rotterdammers in Heerenveen onnodig een 0-2 voorsprong uit handen gaven (2-2).

In de uitwedstrijd stond er voor Feyenoord niets meer op het spel. Na de uitschakeling in de Amstel Cup na strafschoppen door PSV en de thuisnederlaag tegen Ajax – waarmee het laatste restje hoop op de tweede plaats op slag verdween – spoelde Feyenoord iets van de nare smaak weg in Groningen. André Bahia hielp Feyenoord voor rust aan de voorsprong, waarna Nicky Hofs aan alle onzekerheid een einde maakte. De 0-2 uitslag betekende meteen de laatste overwinning van Feyenoord in het Oosterpark. De eerstvolgende uitwedstrijd tegen de groenwitten wordt afgewerkt in het nieuwe Euroborg stadion.

Grootste thuisoverwinning:
24-11-1973 Feyenoord – FC Groningen 7-0

Grootste thuisnederlaag
2-5-2004 Feyenoord – FC Groningen 1-2

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×