KOMEND WEEKEND FEYENOORD UNICEF LOOP

Komende zaterdag vindt voor de tweede keer de Feyenoord Unicef Loop plaats. De eerste editie vond plaats in het voorjaar van 2004. De Feyenoord Unicef Loop is een speciale versie van de bekende Unicef-sponsorloop, waarbij Kameraadjes – leden van de juniorclub van Feyenoord -  geld ophalen voor het werk van Unicef. Christian Gyan, André Bahia, John Owoeri, Pascal Bosschaart en oud-speler Ben Wijnstekers zullen zaterdag kort na 13.00 uur bij het startschot aanwezig zijn.

Honderden leden van Kameraadjes lopen met Feyenoord-spelers als Christian Gyan, André Bahia, John Owoeri, Pascal Bosschaart en oud-speler Ben Wijnstekers een route die leidt door de spelerstunnel van de Kuip, langs het veld en andere bijzondere plekken in en rondom de Kuip. De opbrengst is bestemd voor jongeren in Ghana. De warming-up op het trainingsveld zal om 13.15 uur beginnen en het startschot van de loop klinkt om 13.30 uur.

De eerste Feyenoord Unicef Loop in 2004 luidde de start in van het toenmalige seizoen van de Unicef loop. Er werd in totaal € 30.000,- opgehaald voor een aids-voorlichtingproject voor jongeren in Ghana. De opbrengst van dit jaar gaat wederom naar dit project. De Feyenoord Unicef Loop vormt dit jaar het sluitstuk van het Unicef loopseizoen, waarin ruim 36.000 kinderen - gesponsord door familie, buren en kennissen - geld bijeen hebben gebracht voor het werk van Unicef.
 
Feyenoord is sinds medio 2002 officieel partner van Unicef Nederland en steunt diverse Unicef-projecten in Ghana. Bovendien speelt Feyenoord’s voetbalschool in Ghana een belangrijke rol in het project. De talenten zijn getraind in het geven van aids-voorlichting en trekken er regelmatig op uit om leeftijdsgenoten, waarvoor ze vaak een voorbeeldfunctie vervullen, te informeren.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×