WK ONDER 17: DIEGO, MITCHELL EN JORDY UIT PERU (SLOT)

De Feyenoorders Diego Biseswar, Mitchell Schet en Jordy Buijs schreven de afgelopen weken geschiedenis op het WK voor spelers onder 17 jaar. Oranje pakte bij de eerste WK-deelname in Peru afgelopen zondag een bronzen medaille. Feyenoord.nl sprak tijdens het toernooi regelmatig met de talenten van Varkenoord. Vandaag voor het laatst bericht uit Peru waarbij het drietal terugblikt op een aantal bewogen weken.

MITCHELL SCHET: EEN HELE GOEDE PRESTATIE
‘Het was een geweldige ervaring, omdat het aan de andere kant van de wereld werd gespeeld én omdat we brons pakten. Dat we als derde eindigden, is iets om trots op te zijn. Niet eerder was er een lichting die het zo goed deed. Ik hoop dat het iets zegt over de toekomst die we allemaal tegemoet gaan. Ik heb zelf niet heel veel gespeeld – alleen tegen Brazilië en Mexico – maar het voelt wel als mijn medaille. Ik was net als de andere jongens onderdeel van de groep. We hebben het samen gedaan, dat gevoel leeft sterk.
Het was een mooi toernooi, maar ik had het in het begin best moeilijk. Ik had wel een beetje heimwee, maar naarmate het toernooi vorderde kreeg ik er minder last van. Het was een gezellige groep, waar naast professionaliteit ook plaats was voor gezelligheid. Dat maakte het wat gemakkelijker. Ik had ook genoeg contact met mijn ouders. Ik heb nu veel zin om naar huis te gaan, maar dat is na zoveel weken niet zo gek. Ik ben in elk geval erg blij dat ik erbij ben geweest.’

foto: Mitchell Schet (links) in Piura, de plaats waar Oranje de eerste poulewedstrijden afwerkte

JORDY BUIJS: WE GAAN NOG VEEL HOREN VAN DE LICHTING ‘88
‘Ik ben heel erg tevreden, trots en blij. Ik heb altijd vertrouwen gehad dat we hiertoe in staat waren, want er staat echt een topteam. Ik denk dat we nog veel gaan horen van deze lichting. Ik hoop dat de generatie ’88 nog veel met elkaar gaat samenspelen, want dit WK heeft wel bewezen dat daar mooie dingen uit voort kunnen komen.
Ik kijk positief op het toernooi terug, ondanks dat ik een keer snel werd gewisseld en een rode kaart kreeg tegen de Verenigde Staten. Ik heb lekker gespeeld. Dat vind ik niet alleen, want ook de trainer gaf dat aan. En dat geeft me vertrouwen.
Na het behalen van de derde plaats was het gekkenhuis. We zijn ’s avonds naar een door de FIFA georganiseerd feest geweest, waar ook live muziek was. Het werd laat en we hebben het met z’n allen gevierd. Ook nu is de feeststemming nog niet voorbij en zijn we aan het nagenieten. Want dit voelt als een hoofdprijs.’

Foto: Jordy Buijs in actie

DIEGO BISESWAR: THUIS KOMT HET BESEF
‘Ik denk dat thuis pas doordringt wat we hier hebben gepresteerd. Dit toernooi heeft veel indruk gemaakt en ik verwacht dat ik er over pakweg twintig jaar nog met trots over praat. Ik ben net als de anderen tevreden met brons, al had het natuurlijk nog geweldiger geweest om goud of zilver te pakken. Maar dat zat er niet in en daarom moeten we hier heel blij mee zijn. Ook ik zie dit als een hoofdprijs.
In de wedstrijd tegen de Turken had ik nog een strafschop moeten krijgen. Ik werd echt neergelegd! Daarna had ik ook nog de kans te scoren, maar de bal werd van de lijn gered. Gelukkig maakten we toch de 2-0, waardoor de wedstrijd was beslist. Het was ook geweldig dat we van de Turken wonnen, omdat zij eerder nog te sterk waren in de finale van het EK. We hebben sportieve revanche genomen en een prijs gewonnen op het WK. Mooier kan het toch eigenlijk niet?’


Foto: De drie Feyenoorders van Oranje, met links Diego Biseswar

Foto: Oranje na het behalen van de derde plaats

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×