JONG FEYENOORD ZONDER PROBLEMEN LANGS PETROVIC’ RKC

Henk Duut en Zeljko Petrovic waren vorig seizoen nog collega’s, maar maandagavond stonden zij op Woudestein tegenover elkaar. Duuts Jong Feyenoord bleek bij die gelegenheid te sterk voor het door de Serviër gecoachte Jong RKC. Dankzij twee goals van John Owoeri en eentje van Asjel Kujovic wonnen de Rotterdammers met 3-0.  A-junior Sammuel maakte een opvallend debuut.

Zeljko Petrovic werkte een paar maanden geleden nog als assistent van Ruud Gullit in De Kuip. Sinds kort vervult hij eenzelfde rol bij het tweede elftal van RKC Waalwijk en in die functie keerde de Serviër maandag terug in Rotterdam. In zijn elftal nog twee oud-Feyenoorders: Felino Jardim, tot afgelopen zomer nog vaste waarde van Jong Feyenoord, en Sjoerd Schrier. Buiten dat bekende duo mocht Petrovic nog bekende namen als Jochen Janssen, Jurgen Wevers, Dominique van Dijk en Didi Longuet tot zijn elftal rekenen.

Henk Duut en Tony Adams hadden op hun beurt gevestigde namen als Pieter Collen, Chris Gyan en Ferne Snoyl tot hun beschikking, maar daar hield het wel een beetje op wat eredivisie-ervaren spelers betrof. Door de interlandverplichtingen van komende week konden Duut en Adams niet beschikken over het legertje afvallers dat normaal afdaalt naar Varkenoord. Daarom mocht de Braziliaanse A-junior Sammuel debuteren op Feyenoords middenveld en dat deed de middenvelder uiterst verdienstelijk. Sammuel heeft voetbalintelligentie en een fluwelen techniek en zijn ontwikkeling zal de komende tijd ongetwijfeld nauwgezet in de gaten worden gehouden. Tony Adams beloonde de Braziliaan bij diens wissel na 65 minuten zelfs met een privé-ovatie.

Jong Feyenoord kwam mede dankzij Sammuel en de solide spelende defensie onder leiding van Gyan en Sno en de prima backs Collen en Snoyl eigenlijk geen moment echt in de problemen tegen de Waalwijkers. Voorin maakte de ploeg echter te lang geen echte vuist en leek Asjel Kujovic buiten de zestien vaak hulpeloos. Toch was het juist de Zweed die de score na een dik half uur opende. Na uitstekend voorbereidend werk van Ferne Snoyl werkte Kujovic de bal van dichtbij binnen. De goal gaf de spits voldoende vertrouwen en steeds vaker won hij zijn duels. Vijf minuten voor rust bleek zijn kopkracht beslissend toen hij een diepe bal verlengde in de loop van John Owoeri. De Nigeriaan degradeerde zijn directe tegenstander tot figurant en schoot fraai de 2-0 binnen.

In de tweede helft slaagde RKC er bijna helemaal niet meer in om Feyenoord-doelman Sherif Ekramy aan het werk te zetten. De Rotterdammers gingen op hun beurt op zoek naar meer treffers. Tien minuten na rust speelde Kujovic zich knap vrij en bediende hij opnieuw de steeds beter spelende Owoeri.

Met een vlammend schot vanaf twintig meter besliste hij de wedstrijd. Even later verzuimde Lorenzo Davids de marge op vier te brengen. De aanvoerder mocht een penalty nemen, maar onderbrak zijn aanloop, zodat Feyenoord in plaats van een doelpunt een vrije trap tegen kreeg. Het was op de invalbeurten van de A-junioren Royston Drenthe en Robin Demeijer en een aantal mooie bewegingen van John Owoeri na meteen de laatste noemenswaardige gebeurtenis van de avond en zou voor nog veel stof tot napraten zorgen. Had de scheidsrechter de penalty niet gewoon over moeten laten nemen? Zelfs de aanwezige official en voormalig topscheidsrechter Cees de Bruijn kon na afloop niet direct uitsluitsel geven.


JONG FEYENOORD – JONG RKC  3-0  (2-0)

Scoreverloop: 1-0 Kujovic (34), 2-0 Owoeri (40), 3-0 Owoeri (55)

OPSTELLINGEN

JONG FEYENOORD
Ekramy; Collen, Sno, Gyan, Snoyl; Sardar, Sammuel (Harbuzi, 65), Davids, Magrão (Drenthe, 60); Kujovic (Demeijer, 77) en Owoeri

JONG RKC
Wevers; Rijsbergen, Schrier, Donk, Axwijk; Longuet (Mahmad, 70), Jardim, Van Dijk; Janssen, Barto en Pinas

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×