FEYENOORD TELEURGESTELD OVER AFWIJZING KALOU TOT NEDERLANDER

Feyenoord heeft teleurgesteld gereageerd op het nieuws dat Salomon Kalou voorlopig geen Nederlands paspoort krijgt. De minister van vreemdelingenzaken Rita Verdonk nam wederom een negatief besluit nadat Kalou tegen de eerste afwijzing bezwaar had aangetekend. Ook de Tweede Kamer debatteerde donderdag jl. in een spoeddebat over de afwijzing door de minister van het verzoek van Kalou om versneld Nederlander te worden.

Feyenoord, die Kalou in deze procedure ondersteunt, is teleurgesteld over het nieuwe besluit op het bezwaar van Kalou. Mr. Jelle Kroes, advocaat van de voetballer, heeft bij de bestuursrechter beroep ingesteld tegen het hernieuwde besluit tot afwijzing.

Het verzoek tot versnelde naturalisatie stamt al uit oktober 2004. Toen dat verzoek werd afgewezen, besloot Kalou met ondersteuning van Feyenoord, bezwaar aan te tekenen tegen de beslissing van minister Verdonk. Op 22 augustus jongstleden werd hierover een hoorzitting gehouden. In de tussentijd maakten zowel Johan Cruijff als Marco Basten zich sterk voor Kalou. Verdonk, die geen enkele reden zag om tot versnelde naturalisatie over te gaan, werd donderdag gesteund door de meerderheid van de Kamer (CDA, VVD, LPF en SGP) en hoefde daarom niet terug te komen op haar oorspronkelijke besluit.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×