STATISTIEKEN: FC UTRECHT – FEYENOORD

Feyenoord kan zaterdag op basis van de statistieken met vertrouwen afreizen naar Utrecht, waar zondag de confrontatie met de plaatselijke FC op het programma staat. De koppositie geeft daar reden toe, maar ook de recente uitslagen in de Galgenwaard dragen daar aan bij. De laatste nederlaag in Utrecht dateert van ruim acht jaar geleden. Sindsdien werd er zes keer gewonnen en leverden twee ontmoetingen een puntendeling op. Van de 35 ontmoetingen in de competitie won Feyenoord er 16, tegenover 9 nederlagen en 10 gelijke spelen.

Optimisme vierde begin vorig seizoen hoogtij in De Kuip. Met komst van Gullit en ruime zeges op De Graafschap, Willem II en FC Twente was daar ook alle aanleiding voor. In het thuisduel met FC Utrecht werd duidelijk dat het misschien toch niet zo’n mooi seizoen zou worden als iedereen op dat moment verwachtte. Feyenoord kreeg in eigen huis een mokerslag te verwerken. FC Utrecht won in De Kuip met 0-3 en vooral de manier waarop de nederlaag tot stand kwam, deden Gullits bloed koken. Niet alleen om de uitslag, maar vooral om het ontbreken van werklust bij zijn spelers. Feyenoord keek lang tegen een achterstand aan door een doelpunt van Schut. In de slotminuten werd het allemaal nog erger voor het machteloze Feyenoord, dat via Somers en Broerse op een ruime nederlaag werd getrakteerd. Tegenvaller was ook het uitvallen van Shinji Ono met een enkelblessure.

In Utrecht kwam Feyenoord een stuk beter voor de dag. De Rotterdammers hadden weinig te vrezen van de thuisploeg, dat in de aanvalslinie over te weinig stootkracht beschikte. Feyenoord, dat aan de vooravond stond van het Europa Cup-thuisduel met Sporting Lissabon, tankte vertrouwen door met 0-2 te winnen. Een fraaie knal van Castelen hielp Feyenoord na tien minuten aan de leiding. Dirk Kuyt besliste de wedstrijd een kwartier na rust door de bal van dichtbij hard binnen te schieten. FC Utrecht kreeg nog een aantal kansen, maar dankzij Lodewijks kwam het niet tot scoren.

Grootste uitoverwinning
8-9-1973 FC Utrecht – Feyenoord 0-4

Grootste uitnederlaag
12-8-1972 FC Utrecht – Feyenoord 3-0

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×