FEYENOORD ONTSPANNEN, RAPID GESTRESST

Feyenoord en Rapid Boekarest leven elk op hun eigen wijze toe naar de onderlinge confrontatie van vanavond. Waar de Rotterdamse selectie de ochtenduren gebruikte voor de traditionele wandeling en zich op ontspannen wijze voorbereidde op wat komen gaat, staan de Roemenen onder hoogspanning. Het rommelt bij de tegenstander van Feyenoord. Een ticket verdienen voor de volgende ronde in het UEFA Cup-toernooi lijkt voor coach Lucescu de enige manier om ontslag op staande voet te voorkomen, al geeft zelfs dat geen garanties.

Hoeveel men er bij Rapid aan gelegen is te winnen, valt af te lezen aan de overwinningspremie die de Roemeense spelers in het vooruitzicht is gesteld. Bij winst wordt bij iedereen 10.000 dollar extra bijgeschreven. Voor het merendeel van de spelers is het meer dan een maandsalaris.

Ondertussen geniet trainer Erwin Koeman van het ‘circus’ rond de nakende confrontatie met Rapid. ‘Mooi toch, die hectiek? Dat hoort bij Europa Cup voetbal’, zei de coach, die als speler van Mechelen al eerder in Boekarest was voor ontmoetingen met Dinamo en Steau. ‘Het is alleen belangrijk dat mijn spelers zich niet gek laten maken. We weten wat ons vanavond te doen staat: achterin de boel dichthouden en het juiste moment kiezen om proberen te scoren. We moeten een goal maken om de volgende ronde te bereiken, maar we moeten ons ook realiseren dat we daar negentig minuten de tijd voor hebben.’

Koeman heeft deze dagen weinig zorgen. Hij kan zijn elftal vanavond op volle oorlogssterkte laten aantreden. Kalou heeft nauwelijks last meer van zijn bovenbeen. Ook Serginho Greene, die eveneens met een kwetsuur aan zijn bovenbeen kampte, is klaar voor de wedstrijd. De verdediger trainde gisteren al met de groep mee, maar wilde de volgende ochtend afwachten om uitsluitsel te geven over zijn fysieke gesteldheid. ‘Het voelt goed aan’, zei Greene gisteravond in het verpauperde stadion van Rapid, ‘maar laat ik eerst maar even wachten of er morgenochtend geen reactie komt.’
Die kwam er dus niet. Greene verscheen vanochtend zo fris als een hoentje aan de ontbijttafel en zal vanavond in de basis starten.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×