KOEMAN: ‘WE MOETEN ONS NIET GEK LATEN MAKEN’

Feyenoord heeft zijn eerste training in Boekarest achter de rug. In het bouwvallige stadion waarin de Rotterdammers morgen een ticket voor de volgende ronde van het UEFA Cup-toernooi moeten zien te verdienen, werkte de selectie van Erwin Koeman een lichte training af. Daarin maakte Serginho Greene de indruk fit genoeg te zijn om morgen te spelen. Als de voortekenen niet bedriegen, kan Koeman tegen Rapid dus zijn sterkste elftal op de been brengen.

Feyenoord trainde onder het toeziend oog van een aantal meegereisde supporters. Morgen zullen er zo´n 75 de tribune van het Giulesti stadion bevolken. Zij zullen ongetwijfeld worden overstemd door het thuispubliek, dat als zeer fanatiek te boek staat. Koeman heeft zijn ploeg dan ook voorbereid op wat het morgenavond te wachten staat. De ervaren trainer heeft zijn spelers op het hart gedrukt onder alle omstandigheden het hoofd koel te houden.

‘De verwachting is niet dat het stadion morgen volzit, maar het publiek zal desondanks een factor van belang worden. De fans zitten hier dicht op het veld en zullen van invloed zijn op de wedstrijd. Dat betekent dus dat we onze kop erbij moeten houden. We moeten ons niet gek laten maken.’

Zelf gaf Koeman het goede voorbeeld, door op de voor de hand liggende vragen van de Roemeense pers in korte soundbytes te antwoorden. Wat er met hem zou gebeuren als Feyenoord hier morgen zou gaan verliezen? ‘Dan word ik ontslagen’, antwoordde Koeman met een stalen gezicht. Of hij het een ramp zou vinden, als het UEFA Cup-toernooi hier voor Feyenoord zou eindigen. ‘Wat in de Verenigde Staten is gebeurd, dat is een ramp’, zei Koeman. Wat er ook werd gevraagd, de coach liet zich niet in de kaart kijken.

Pas na de training, toen Koeman de Nederlandse pers te woord stond, werd hij wat serieuzer. ‘Ik denk dat wij morgen van Rapid het initiatief krijgen. Zij hebben aan 0-0 genoeg en zullen zich dus terugtrekken en loeren op een fout in onze defensie. Met dat gegeven moeten we slim zien om te gaan. We moeten niet in de val lopen en de rust bewaren. Het elftal moet zich realiseren dat we moeten scoren, maar ook dat een doelpunt in de 80ste minuut goed genoeg is. Ik wil maar zeggen dat we ons morgen niet over de kop moeten lopen in ons enthousiasme. Slim spelen en de volgende ronde bereiken, dat is het devies.’

Vermoedelijke opstelling: Lodewijks; Östlund, Bahia, Greene, Bosschaart; Ghaly, Ono, Paauwe; Castelen, Kuyt en Kalou.
 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×