WK ONDER 17: ORANJE PLAATST ZICH VOOR HALVE FINALE

Het sprookje voor Oranje onder 17 jaar kent maar geen einde. Na de toch wel verrassende plaatsing voor de kwartfinale, bereikte de ploeg van Ruud Kaiser maandagnacht de halve finale van het WK in Peru. Oranje won in een slechte wedstrijd met 2-0 van de Verenigde Staten. Ajacied Jeffrey Sarpong maakte beide doelpunten. Feyenoorder Jordy Buijs kreeg tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart en mist donderdag de halve finale tegen het sterke Mexico. Diego Biseswar speelde de gehele wedstrijd, terwijl Mitchell Schet aan de kant bleef.

In Trujillo, waar negenduizend toeschouwers de weg naar het stadion hadden gevonden, had Oranje het moeilijk. Het voetbal dat beide formaties op de mat legden was matig, maar de spanning vergoedde veel. Oranje kwam op slag van rust met 1-0 voor, waarna het in de tweede helft vooral bezig was met verdedigen. Na een rode kaart (twee keer geel) voor Amerikaan Subotic werd het wat gemakkelijker voor de ploeg van Kaiser, dat even daarna zelf ook met tien man verder moest na een zwaar bestrafte overtreding van Buijs, die zijn tweede gele kaart zag. In de slotfase besliste Sarpong het duel met zijn tweede doelpunt.

Opstelling Nederland: Tim Krul (Newcastle United); Tom Hiariej (FC Groningen), Jordy Buijs (Feyenoord), Mike van der Kooij (FC Utrecht), Erik Pieters (FC Utrecht); Vurnon Anita (Ajax), Ruud Vormer (AZ), Jeffrey Sarpong (Ajax); Marvin Emnes (Sparta Rotterdam) Diego Biseswar (Feyenoord), John Goossens (Ajax).

Wissels: 53. Melvin Zaalman (Sparta Rotterdam) voor Marvin Emnes, 46. Martijn van der Laan (FC Groningen) voor Erik Pieters, 81. Geert-Arend Roorda (Heerenveen) voor John Goossens.

Bron: www.knvb.nl

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×