JONG FEYENOORD VERSPEELT KOPPOSITIE IN VOLENDAM

Jong Feyenoord heeft maandagavond een kostbare nederlaag geleden tegen de beloften van FC Volendam: 2-0. De ploeg van Henk Duut verspeelde door dat resultaat de koppositie in de belofteneredivisie. De Rotterdammers wisten zich nauwelijks kansen te creëren, waardoor er weinig viel af te dingen op de zege van de thuisploeg. Tim Vincken werd in de rust uit voorzorg naar de kant gehaald vanwege een lichte blessure.

Hoewel Jong Feyenoord door de aanwezigheid van Timothy Derijck, Christian Gyan, Ferne Snoyl, Edwin de Graaf, Jonathan de Guzman, John Owoeri en Vincken aanzienlijk versterkt was, kon het niet voorkomen dat de beloften maar weinig lieten zien in het eerste bedrijf. Het voetbal was bij vlagen goed verzorgd, maar het leverde geen gevaar op. De thuisploeg was dreigender met razendsnelle uitvallen. Eén zo´n uitval bracht het feller spelende Volendam na 32 minuten de voorsprong: 1-0.

In de tweede helft probeerden de beloften de rollen om te draaien. Feyenoord kreeg wat kleine kansen in de personen van Edwin de Graaf en Asjel Kujovic, die hun schot niet tot doelpunt promoveerden. De 1-1 hing eerder in de lucht dan de 2-0, maar echt zorgen hoefde Volendam zich niet te maken over het offensief machteloze Feyenoord, waarbij Magrão in de punt van de aanval opereerde. Volendam bleef redelijk eenvoudig op de been en besliste na 72 minuten de wedstrijd door voor de tweede treffer te tekenen.

Henk Duut: ´Feyenoord is koploper, met het eerste en tot vandaag het tweede. Sommige jongens hebben niet in de gaten dat het de tegenstander extra kan motiveren om tegen zo´n grote club te spelen. Dat was vandaag terug te zien aan het verschil in agressiviteit. Wij hadden daar power tegenover moeten stellen om duels te winnen. We moeten een collectief zijn om het individueel te beslissen en het niet omdraaien. Vorige week verloren we van AZ, dat onder andere versterkt was met Vlaar en Huysegems. Dat was een wedstrijd waarin beide ploegen honderd procent speelden en dan kan je uiteindelijk leven met de nederlaag. Nu was het een kwestie van inzet en daar moeten we van leren.´

Opstelling Jong Feyenoord: Ekramy; Bandalovski, Derijck, Gyan, Snoyl; De Graaf, Davids (60´ Sardar), De Guzman (70´ Harbuzi); Owoeri, Magrão en Vincken (46´ Kujovic).

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×