GATORADE CUP: VERSTERKT JONG AZ BETER DAN JONG FEYENOORD

In Alkmaar verloor Jong Feyenoord maandagavond het bekerduel met Jong AZ met 3-1. Dat was geen schande, want de Alkmaarders hadden met Vlaar, Buskermolen, Matthijssen, Koevermans, Medunjanin, Huysegems en Zwarthoed liefst zeven spelers in de ploeg die al op eredivisieniveau acteerden. Aan Feyenoord-zijde maakten Chris Gyan en Tim Vincken hun rentree na lang blessureleed en onderscheidde Ivan Bandalovski zich met een fraai doelpunt.<BR>

Henk Duut zag zich maandag in Alkmaar geplaatst tegenover een tegenstander die letterlijk een maatje groter was. Want Jong AZ had met  Vlaar, Buskermolen, Matthijssen, Koevermans, Huysegems en doelman Zwarthoed heel wat spelers in huis die hun sporen op het allerhoogste niveau ruimschoots verdiend hebben. Jong Feyenoord miste die inbreng maandag juist. Leonardo, dit seizoen de grote man in Feyenoords tweede elftal, kon vanwege een blessure niet aan de start verschijnen. En de vanuit de selectie bij Jong Feyenoord gevoegde Karim Saidi, die vooraf juist had aangegeven graag speelritme op te willen doen bij Duuts groep, moest kort voor aanvang noodgedwongen afhaken. Tegenover de afwezigheid van Leonardo en Saidi stond de terugkeer van Chris Gyan en Tim Vincken. Met name de rentree van de Ghanese cultheld was opmerkelijk. Gyan was door een ernstige knieblessure bijna een half jaar uit de running, maar speelde in Alkmaar even onverstoorbaar als altijd.

Er ontspon zich een leuk duel in Alkmaar, waarbij Jong Feyenoord in de eerste helft minstens gelijkwaardig was aan de licht belegen ploeg uit de Kaasstad. Zo kreeg het team van Duut grote kansen via Vincken en Owoeri. Beide keren stond Theo Zwarthoed een goal in de weg. En toen Resham Sardar ook de doelman passeerde, bracht Vlaar op de lijn redding voor de Alkmaarders.

Gescoord werd er zodoende pas in de tweede helft. Amper vijf minuten na de thee kreeg Ivan Bandalovski de bal op zo’n 25 meter van het vijandige doel voor zijn rechter. De Bulgaar aarzelde niet en ramde het speeltuig met een verwoestende streep in de rechterbovenhoek. Helaas was het Rotterdamse doelpunt voor de Alkmaarders het sein er wat steviger tegenaan te gaan. Dat resulteerde tien minuten na de openingsgoal in een gelijkmaker van Danny Koevermans. Dik vijf minuten later mocht Haris Medunjanin zijn ploeg vanaf elf meter zelfs op voorsprong schieten nadat Timothy Derijck opzichtig hands had gemaakt. Het pleit was daarmee beslecht en vlak voor tijd gooide de gewezen Spartaan Koevermans de deur definitief in het slot na een mooie 1-2 in Feyenoords zestienmetergebied: 3-1. Ondanks de nederlaag bij Jong AZ is Jong Feyenoord overigens niet uitgeschakeld in het bekertoernooi. Indien de ploeg van Henk Duut de poulewedstrijd tegen ADO Den Haag wint, gaan de Rotterdammers verder.

GATORADE CUP
JONG AZ-JONG FEYENOORD 3-1 (0-0)
Geel:Gyan, Magrão (Feyenoord), Vlaar (AZ)

Scoreverloop:
0-1 Bandalovski (47)
1-1 Koevermans (56)
2-1 Medunjanin (64, pen.)
3-1 Koevermans (83)

OPSTELLING JONG AZ
Zwarthoed; Steinsson, Vlaar, Buskermolen, Derlagen; D.Mathijssen, Willemsen, Luyckx (’49 Koen Stam); Koevermans, Medunjanin en Huysegems.

OPSTELLING JONG FEYENOORD
Aerts; Bandalovski, Derijck, Gyan (Kujovic, 75), Snoyl; De Guzman, Davids, Magrão, Vincken (Harbuzi, 63), Sardar, Owoeri

 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×