SOMBERE DAG VOOR FEYENOORDS JEUGD

De jeugdafdeling van Feyenoord heeft een teleurstellende dag achter de rug. Na de succesvolle weken waarin de A1, B1 en C1 mooie uitslagen neerzetten en nog zonder puntenverlies waren, kwam daar zaterdag voor al deze teams een einde aan. De A-tjes van Henk Fräser gingen thuis onderuit tegen FC Groningen (0-1), terwijl de B1 en C1 beiden gelijk speelden tegen FC Utrecht (1-1).

FEYENOORD A1 ONNODIG ONDERUIT IN EIGEN HUIS
De waarschuwingswoorden zijn al weken te horen uit de mond van Henk Fräser. Hoewel zijn ploeg wekelijks wint – vorige week zelfs nog met ruime cijfers in de Arena tegen Ajax – en tot dusver zonder puntenverlies was, bleef de trainer herhalen dat zijn ploeg te slordig met de mogelijkheden omsprong. Ook zaterdag was dit het geval, wat dit keer wel werd afgestraft. FC Groningen won op Varkenoord van Feyenoord, wat volstrekt onnodig was. ´Waar ik al weken bang was voor was, is nu uitgekomen. Het kon niet blijven goed gaan. Hopelijk is dit voor de jongens een signaal´, aldus Fräser.
De trainer zei na afloop zeven ´hele´ goede kansen te hebben gezien van zijn ploeg, tegenover twee voor FC Groningen. De noorderlingen toonden zich wel scherp in de afronding door 25 minuten voor tijd het enige doelpunt te maken. ´Het was wel zuur dat de scheidsrechter weigerde te fluiten voor een overtreding van Groningen, waarna zij het enige doelpunt maakten´, zegt Fräser. ´De scheidsrechter floot slecht, zag veel over het hoofd om daarna weer te fluiten als er geen aanleiding voor was. Maar ik wil me er niet achter verschuilen, want ook Groningen had last van het warrige optreden van deze man.´
Feyenoord startte in de slotfase een wanhoopsoffensief, waaruit een aantal kansen voortkwam. Het doelpunt zou echter uitblijven.

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Achlioui, Altheer, Sno, Hammouti; Sammuel, De Haan, Poldervaart (75´ Wattamaleo); Van Leeuwen (70´ Smits), Kogeldans en Drenthe.

FEYENOORD B1 VERGEET TE SCOREN
Net op het moment dat alles en iedereen het geloof in de gelijkmaker had verloren, viel de treffer dan toch. Feyenoord scoorde via Hanne Hagary de meer dan terechte 1-1, nadat de ploeg van Cor Adriaanse daarvoor de ene na de andere kans had verprutst. ´Ik had op de bank het gevoel dat wanneer de keeper zijn hand uit zou steken, hij de bal er nog uit zou krijgen. Het doelpunt viel maar niet, ondanks dat we zeker zes honderd procent kansen kregen. Dat de 1-1 uiteindelijk viel was iets waar we blij mee zijn, maar eigenlijk ook weer niet. Want we kregen te weinig´, aldus Adriaanse.
Toch is het eerste puntenverlies geen reden tot zorg voor de trainer. Na drie zeges – veelal behaald met goed voetbal – was Adriaanse ook op zaterdag te spreken over het spel van zijn ploeg. ´Kansen creëer je door te voetballen, dus daar kan ik niet over klagen. Het zou pas zorgwekkend zijn als we niks konden creëren.´
Feyenoord B1 domineerde de gehele wedstrijd, maar desondanks namen de effectief spelende bezoekers na rust de voorsprong. De jacht naar de gelijkmaker werd daarna gestart, maar had ondanks goede kansen weinig effect. Pas vier minuten voor tijd was het Hagary die een einde maakte aan de lijdensweg. Op aangeven van Leroy Fer schoot de aanvaller raak: 1-1.

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee, Ramsteijn (60´ Degeling), Nieveld, Nelom; Kobussen, Wattamaleo, Wijnaldum; Pedro, Hagary en Fer.

C-TJES KOESTEREN PUNT, MAAR BALEN TOCH
Trainer Michel Valke was na het gelijkspel tegen kampioen FC Utrecht reëel in zijn opvatting. ´Als er één ploeg vandaag recht had op de overwinning was het Utrecht wel´, merkte de trainer op. Toch baalde hij, net als zijn spelers. Het wedstrijdverloop had daar alles mee te maken. Hoewel Feyenoord bijna de gehele tweede helft werd overlopen, stond het tot enkele minuten voor tijd voor. Pas in de slotfase kwam FC Utrecht langszij. ´Ze hadden zelfs recht op meer gehad, maar toch waren we heel dichtbij de drie punten. Dan is het toch teleurstellend als je daarna met een punt genoegen moet nemen.´
Feyenoord startte voortvarend en zette FC Utrecht meteen vast. Het leidde tot enkele kansen, waarvan die van Parez Karim de grootste was. De aanvaller knalde de bal op de kruising. FC Utrecht kwam hierna beter in het spel, maar Feyenoord nam nog voor de rust de voorsprong via Jerson Cabral, die een vrije trap op knappe wijze direct binnenschoot: 1-0. In de tweede helft ging Utrecht – dat vorig jaar de titelstrijd met Feyenoord in het eigen voordeel besliste – op zoek naar de gelijkmaker. De Rotterdammers vergaten te voetballen, kwamen niet meer toe aan rustig opbouwen en het was wachten op de 1-1. Net op het moment dat de ploeg van Valke in een stunt ging geloven, viel het doelpunt dat al zo lang in de lucht had gehangen. De teleurstelling was er niet minder om bij Feyenoord, dat voor het eerst dit seizoen puntenverlies leed.

Opstelling Feyenoord C1: Van der Post; Seaw, Erkelens, Schenkeveld, Eekmans; Bruma, Van la Parra, De Roon (61´ Beijer); Karim, Isoufi (68´ Halfhuid) en Cabral (55´ Clasie). 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×