STATISTIEKEN FEYENOORD – NEC

Sinds de invoering van het betaalde voetbal troffen Feyenoord en NEC elkaar in Rotterdam 29 keer. NEC wist in De Kuip in al die jaren één keer te winnen: op 10 mei 1998 werd het 0-2 voor de Nijmegenaren. Van de overige 28 ontmoetingen wonnen de Rotterdammers er 22. Zes keer eindigde Feyenoord-NEC in een gelijkspel. In de Goffert kwam NEC sterker voor de dag. Zeven keer won de club in eigen huis, tegenover achttien overwinningen van Feyenoord.

Feyenoord heeft het in eigen huis niet vaak moeilijk gehad met NEC. Dat er pas één keer werd verloren in 37 jaar lijkt wat dat betreft veelzeggend. Toch zeggen die harde cijfers niet altijd wat. Vorig seizoen nog had Feyenoord het heel lastig in eigen huis. Drie dagen nadat Feyenoord spectaculair van Schalke 04 had gewonnen voor de UEFA Cup, kwam NEC op bezoek. Het enthousiasme was ver te zoeken bij de Rotterdammers en dat kwam in de bijzonder lage amusementswaarde tot uiting. Kuyt wist de score te openen, maar Baretto maakte met een fantastisch afstandsschot vlak voor rust gelijk. Het Legioen begon kort daarna te morren en begeleidde Feyenoord na vijfenveertig minuten met een fluitsignaal naar de kleedkamer. In de tweede helft was het uiteindelijk Kalou die voor de tweede keer in een week voor reddende engel speelde. Hij bepaalde de eindstand op 2-1, maar kon met die goal niet voorkomen dat Feyenoord met weinig vertrouwen de eerstvolgende wedstrijd tegen PSV tegemoet zag.

In de tweede competitiehelft incasseerde Feyenoord in Nijmegen de vierde nederlaag in de laatste vijf competitieduels. Een benutte strafschop van Bart van den Eede en een kopbal van Andrzej Niedzielan velden het vonnis over het onmachtige Feyenoord. Lichtpuntje was het basisdebuut van Tim Vincken. Verder was het een dag om snel te vergeten. Een week later zou opnieuw worden verloren, ditmaal van PSV. In de laatste competitiewedstrijd redde Feyenoord de eer door met 6-3 te winnen.

Grootste thuisoverwinning
8-12-1973 Feyenoord – NEC 6-1

Grootste thuisnederlaag
10-5-1998 Feyenoord – NEC 0-2

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×