FEYENOORD A1 MAAKT HET ZICHZELF ONNODIG MOEILIJK

Feyenoord A1 heeft ook aan de tweede competitiewedstrijd drie punten overgehouden. De ploeg van Henk Fräser leek de overwinning bij een 4-0 voorsprong al op zak te hebben, maar Twente/Heracles knokte zich tot 4-3 terug. Een treffer van Mitchell Schet maakte voor de A1 aan alle onzekerheid een einde: 5-3. Feyenoord B1 won zaterdag ook de derde poulewedstrijd in het bekertoernooi. Spartaan ´20 werd met 4-0 verslagen.

FEYENOORD A1 GEEFT HET NOG BIJNA UIT HANDEN
Feyenoord A1 speelde een uitstekende wedstrijd, maar kreeg het tot de eigen verbazing nog erg moeilijk. De ploeg van Fräser gaf het initiatief even uit handen, maakte een aantal persoonlijke fouten en incasseerde zomaar drie treffers. Henk Fräser had er na afloop wel een verklaring voor, één die hij de week ervoor ook gaf toen zijn ploeg op de valreep won van ADO (2-3). ´In het huidige voetbal is het onmogelijk om tachtig of negentig minuten dominant te zijn. Soms moet je even terug naar de basis en dus temporiseren. Mijn ploeg kan heel moeilijk omgaan met de fases waarin de tegenstander grip op de wedstrijd heeft en dat uit zich met persoonlijke fouten. Het bewijs werd vandaag wel geleverd.´
Vorige week – na de wedstrijd tegen ADO - stipte Fräser twee punten van kritiek aan: het bij vlagen slechte verdedigen en het gebrek aan scherpte. Waar hij bij het eerste punt geen vooruitgang zag, constateerde hij zaterdag tevreden dat zijn aanvallers het vizier dit keer wel op scherp hadden. ´Dat was vorige week onze zwakte, nu was het onze kracht´, aldus de coach. ´Heel veel kansen hebben we niet gehad en dat ze vijf keer scoren is een compliment waard. Het camoufleert tegelijkertijd ook het bij vlagen slechte verdedigen en dat is misschien niet zo goed. Want we incasseren teveel doelpunten. De aanvallers kunnen natuurlijk niet altijd vijf keer scoren. Als het achterin niet beter gaat, zullen we tegen puntenverlies aanlopen.´
Tijdens de wedstrijd die voor Feyenoord zo zorgeloos begon, opende Diego Biseswar de score. Via Michel Poldervaart en Rico Kogeldans voor rust en een treffer van Poldervaart na rust dacht Feyenoord zich in veilige haven te hebben gespeeld. Dat bleek een misvatting en de opluchting was dan ook groot toen Schet bij een 4-3 stand aan alle onzekerheid een einde maakte door Feyenoords vijfde doelpunt te verzorgen.

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Buijs, Altheer, Sno, Drenthe; Sammuel, Poldervaart (70´ Achlioui), De Haan (45´ Van Leeuwen); Biseswar (80´ Smits), Kogeldans (70´ Hammouti) en Schet.


FEYENOORD B1 SIMPEL LANGS SPARTAAN ’20
Feyenoord plaatste zich al eerder deze week voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Desondanks was de wedstrijd tegen Spartaan ’20 wel degelijk van belang. Het was voor de ploeg van Adriaanse de laatste test voor volgende week de competitie start. Daarnaast was het voor de trainer interessant om te zien met wat voor instelling zijn ploeg tegen de amateurs zou spelen. Na de ruime zege kon Adriaanse alleen maar tevreden zijn: ´We hebben laten zien dat we klaar zijn voor de competitie en daarnaast bleek er niets van onderschatting. Op voorhand weet je dat je een wedstrijd van een amateurclub moet winnen. Toch is fijn om te zien dat de ploeg het niet gemakkelijk opneemt en er voor gaat.´
Het enige verwijt wat Adriaanse zijn talenten kon maken was het gebrek aan scherpte. De B1 combineerde uitstekend, hield Spartaan ´20 ver van het eigen doel en creëerde zelf volop mogelijkheden. De eindstand was in dat licht bezien dan ook geen juiste afspiegeling van het wedstrijdbeeld. ´We hebben goed gespeeld en ik moet de jongens een compliment maken over het spel, al had er wel wat meer gescoord mogen worden´, aldus Adriaanse.
De woorden golden vooral voor de eerste helft, waarin Feyenoord maar één keer tot scoren kwam. Leroy Fer zorgde na zeventien minuten voor de 1-0, wat tevens de ruststand bleek. In het tweede bedrijf liepen de Rotterdammers tussen de 47ste en 54ste minuut uit tot 4-0. Kevin Wattamaleo (2x) en opnieuw Fer scoorden. Wattamaleo had daarna nog de kans om 5-0 te maken, maar hij miste een strafschop.

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee (58´ Barends), Ramsteijn, Nieveld, Nelom; Kobussen (58´ Van Gils), Wijnaldum, Wattamaleo; Leerdam, Hagary (20´ Pedro) en Fer.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×