FEYENOORD LOOT RAPID BOEKAREST IN UEFA CUP

<P>Feyenoord neemt het in de eerste ronde van de UEFA Cup op tegen Rapid Boekarest. De Rotterdammers beginnen op donderdag 15 september met een thuiswedstrijd. Twee weken later staat de return in Roemenië gepland. Feyenoord speelde nooit eerder tegen Rapid, maar kent met Ioan Sabau wel een speler met een gedeeld verleden. Sabau - Feyenoorder tussen&nbsp;1990 en 1992 - sloot zijn spelerscarrière in 2001 af bij Rapid. </P>

Rapid won nog nooit een Europese hoofdprijs. De club boekte vooral de laatste jaren enkele sportieve successen. Drie keer werd de club in de 82-jarige historie kampioen, waarvan twee titels recent werden binnengesleept. In 1999 en 2003 werd het kampioenschap behaald. In 1967 kroonde Rapid - dat elf keer de beker won - zich voor het eerst tot beste club van Roemenië.

Feyenoords tegenstander is de competitie matig gestart. De ploeg die vorig seizoen nog als derde eindigde behaalde tot dusver vier punten uit de eerste drie wedstrijden. Onlangs werd coach Ravza Lucescu ontslagen. Enkele uren later werd die beslissing herroepen op verzoek van de spelersgroep.

 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×