LODEWIJKS WINT WEDDENSCHAP VAN WOERTS

Patrick Lodewijks en Chris Woerts zullen dinsdag twee graag geziene personen zijn binnen de selectie van Feyenoord. De doelman won een weddenschap en daarmee gebak voor zijn medespelers, terwijl de marketing directeur het bedrag ervan moest ophoesten. Het tweetal wedde over het wel of niet raak schieten van de ‘meeuw van Eddy Treijtel’ in het programma Café de Sport, waar Lodewijks zondagavond te gast was. Woerts – die er gebak om verwedde dat Lodewijks zou missen – zag de doelman al bij de eerste poging raak schieten.

Met een brede glimlach kwam Lodewijks op maandag zijn trofee laten zien aan de marketing directeur, die op zijn beurt een kanttekening plaatste. Want de doelman schoot de bal vanuit zijn handen in plaats vanaf de grond, merkte hij op. ‘Zo kan ik het ook’, sprak Woerts dan ook, die wel zo sportief was om op maandagochtend meteen het gebak te bestellen.


Nadat vorige week bekend dat Lodewijks te gast zou zijn bij het voetbalpraatprogramma stuurde Woerts meteen een sms aan de doelman. Lodewijks: ‘Daarin vertelde hij dat we er gebak om zouden verwedden dat ik de meeuw niet zou raken. Ik had de eerste aflevering van Café de Sport echter niet gezien en snapte niet wat hij bedoelde. Pas even voor de uitzending werd me verteld dat ik een meeuw van de lat af moest gaan schieten. In de pauze kreeg ik een halve minuut om drie keer te oefenen, waarbij ik de meeuw geen enkele keer raakte. Toen het voor ‘echie’ moest, schoot ik meteen raak, pakte ik de trofee uit handen van Jack Spijkerman en ging ik weer zitten. Spijkerman had erop gerekend dat ik niet meteen zou raken – net als Gert Jan Verbeek de week ervoor – en had drie minuten voor het item ingeruimd. Maar ik zat na tien seconden alweer op mijn plaats, een trofee én een gewonnen weddenschap rijker. We hebben er hard om gelachen.’

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×