KUYT SPEELT GELIJK MET ORANJE; ALLEEN ÖSTLUND WINT

Het Nederlands elftal heeft de oefenwedstrijd tegen Duitsland met 2-2 gelijkgespeeld. Dirk Kuyt speelde alleen in de eerste helft mee bij de ploeg van Marco van Basten. De Katwijker werd bij een 1-0 voorsprong gewisseld. Arjen Robben, maker van het eerste doelpunt, verzorgde even na rust voor een verdubbeling van de marge. Hoewel Oranje uitstekend speelde, gaf het merkwaardig genoeg de zeker lijkende zege uit handen. Ballack hielp Duitsland al snel aan de aansluitingstreffer, waarna Asamoah tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker tekende.

Oud-Feyenoorder Robin van Persie viel na rust in. Tim de Cler maakte zijn debuut in Oranje.

Alexander Östlund boekte woensdagavond een overwinning met Zweden. De rechtsback van Feyenoord speelde negentig minuten mee in het met 2-1 gewonnen duel tegen Tsjechië. Alle doelpunten vielen in een tijdsbestek van vijf minuten. Larsson zorgde na twintig minuten voor de openingstreffer. De Tsjechen kwamen binnen twee minuten op gelijke hoogte toen Koller een strafschop binnenschoot. Rosenberg maakte na 25 minuten de 2-1, wat meteen de latere eindstand zou blijken.

Karim Saidi kwam niet in actie bij het WK-kwalificatieduel dat Tunesië tegen Kenia afwerkte. Zonder de Feyenoorder werd er met 1-0 gewonnen door een vroege treffer van Guemamdia.

Met Hossam Ghaly in de basis ging Egypte met 2-0 onderuit in het oefenduel met Portugal. De Feyenoorder speelde een uur mee en werd bij een 1-0 achterstand (doelpunt Meira) gewisseld. Postiga bepaalde tien minuten na die wissel de uiteindelijke uitslag door de 2-0 te maken.

Ali Boussaboun kon als invaller niet voorkomen dat Marokko een beschamende nederlaag leed tegen Togo: 1-0. De aanvaller viel na 57 minuten in, speelde niet onverdienstelijk maar kwam niet tot scoren. Olufade maakte na 20 minuten het enige doelpunt in het duel dat in het Franse Rouen werd afgewerkt.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×