FEYENOORD IN ENGELAND NAAR EERSTE NEDERLAAG: 2-0

Feyenoord is woensdagavond in Londen tegen de eerste nederlaag aangelopen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg van Erwin Koeman moest in Charlton Athletic zijn meerdere erkennen: 2-0. Darren Bent verzorgde na rust in een tijdsbestek van twee minuten beide treffers. In het halfgevulde stadion ´The Valley´ kreeg proefspeler Sota Hirayama in de slotfase zijn eerste speelminuten. De Japanner kwam in de plaats van Castelen, die uitviel met een knieblessure.

Erwin Koeman bracht vijf wijzigingen aan in het elftal dat zich zondag nog aan het thuispubliek in De Kuip presenteerde. In het merendeel van de gevallen (Paauwe, Vincken en De Graaf, Ghaly) zal de trainer alleen een bevestiging hebben gezocht van wat hij eerder al concludeerde. Bij Karim Saidi lag dat anders, want tot dusver kreeg Koeman nauwelijks de kans een alomvattend beeld te krijgen van diens kwaliteiten. De Tunesiër, die zich pas later bij de groep aansloot wegens zijn deelname aan de Confederations Cup, was niet geheel fit en speelde tot dusver pas een uur mee in Feyenoords voorbereiding. Voor Saidi, die begin vorig seizoen grote indruk maakte in het hart van de defensie, was het zodoende van het grootste belang om zijn trainer te overtuigen dat hij klaar is voor de concurrentiestrijd met Greene en Bahia, het duo dat tegen Hertha BSC een visitekaartje afgaf. Het meespelen van Saidi maakte Koeman overigens nog iets wijzer, aangezien hij Bahia voor de tweede keer deze voorbereiding als linksback kon testen. 

Met een half gewijzigd team kon Feyenoord vanaf het eerste fluitsignaal geen grip krijgen op Charlton, de Premier League-club die het afgelopen seizoen in de middenmoot eindigde. De eerste helft van alweer het achtste voorbereidingsduel was daarmee zeker niet de beste tot dusver. Het leverde de Engelsen een veldoverwicht op, maar echt grote kansen bleven - mede door goed optreden van het duo Greene/Saidi - uit. Darren Bent en Danny Murphy vuurden wel op Lodewijks, maar beide inzetten verdwenen over. Pas na een half uur kregen de Rotterdammers, die zich gesteund zagen door enkele honderden meegereisde supporters, iets meer vat op de Engelse strijdwijze. Het leverde één grote kans op voor Edwin de Graaf. Opmerkelijk genoeg was Hossam Ghaly het brein achter de mogelijkheid. De Egyptenaar was daarvoor vooral opgevallen door nonchalance, maar had bijna aan één moment genoeg gehad om dat te compenseren. Zijn pass, die via Kuyt op het hoofd van De Graaf terecht kwam leverde echter geen treffer op. Het schot verdween over. 

Met Bahia na rust weer in het centrum – en invaller Snoyl als linksback - wijzigde er weinig aan de krachtsverhouding op het veld. Vervelende bijkomstigheid was dat ´The Addicks´ nu opeens wel kansen creëerden en zich in de verpersoonlijking van Darren Bent meteen vlijmscherp toonden in de afwerking. De aanvaller krulde de bal na een uur voetbal met zijn rechtervoet richting de verre hoek. Het fraaie schot leek zijn eindbestemming op het aluminium, maar pure pech voor Feyenoord promoveerde de inzet tot een doelpunt. Bij het terugstuiteren kwam de bal tegen de rug van Lodewijks terecht, waarna de bal tergend traag het doel in verdween. De Rotterdammers hadden de treffer amper kunnen verwerken toen Bent voor de tweede keer toesloeg. De spits torende boven Paauwe uit in een kopduel en knikte binnen: 2-0. Feyenoord probeerde van alles, maar kon in aanvallend opzicht te weinig brengen. Kuyt kwam slecht één keer – in de slotfase na een scrimmage – in scoringspositie, maar wist de mogelijkheid niet te zilveren. Kalou kon evenmin voor gevaar zorgen en werd vervangen door Castelen. Het optreden van de snelle rechtsbuiten was van korte duur, want een hamstringblessure dwong hem tot opgeven waardoor proefspeler Hirayama nog wat speelminuten kreeg. Ondertussen drongen de Londenaren nog aan om de derde treffer te maken, maar zover liet Feyenoord het niet komen. De Rotterdammers waren zelf nog gevaarlijk via een scherpe voorzet van Tim Vincken en een afstandsschot van Hofs, maar de eretreffer bleef uit. 

Charlton Athletic – Feyenoord 2-0

Scoreverloop:
60´ 1-0 Bent
62´ 2-0 Bent

Opstellingen
Feyenoord: Lodewijks; Östlund (46´ Snoyl), Greene, Saidi, Bahia; De Graaf; Paauwe, Ghaly (78´ Hofs); Vincken, Kuyt (84´ Pardo) en Kalou (65´ Castelen/78´ Hirayama).

Charlton Athletic: Andersen; Young, Hreidarsson, Perry, Bent (79´ Sam), Murphy, Ambrose (70´ Jeffers), Rommedahl, Hughes, Powell, Smertin (82´ Fuller).

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×