KOEMAN DEBUTEERT MET ZEGE IN DE KUIP: 3-0

Erwin Koeman heeft zijn eerste wedstrijd in De Kuip winnend afgesloten. In de traditionele openingswedstrijd werd Hertha BSC met 3-0 verslagen. Dirk Kuyt, Salomon Kalou en invaller Danko Lazovic verzorgden in de tweede helft de Rotterdamse productie. Hertha moest al vroeg na rust met negen man verder na rode kaarten van Okoronkwo en Neuendorf. Smaakmakers waren er met Sebastián Pardo en Kalou, de Ivoriaan die bij twee van de drie treffers een aandeel had.

Koeman beloofde de afgelopen weken het nieuwe Feyenoord te presenteren tegen Hertha BSC. Het Legioen keek daarom niet alleen reikhalzend en nieuwsgierig uit naar de officiële opening van het seizoen, waaruit moest blijken op wat voor waarde het tot nog toe vlekkeloos verlopen oefenprogramma kon worden geschat. Minstens zo groot was de interesse voor de basisopstelling, waaruit na de bekendmaking in elk geval één conclusie kon worden getrokken. Patrick Lodewijks begon in de basis en start dus als eerste keeper aan het seizoen. Opvallend waren ook de basisplekken van Serginho Greene en André Bahia en tegelijkertijd het ontbreken van Saidi, die op de bank plaatsnam. Met een ruit op het middenveld – met Schreuder als defensief slot, Pardo en Castelen op de flanken en Hofs achter de spitsen – begon Feyenoord aan de wedstrijd, die niet alleen voor Feyenoord van groot belang was. Voor de Duitsers, met ex-Feyenoorder Ellery Cairo in de basis, was het de laatste test voor komend weekend de competitie begint.

Koeman kon in de eerste helft niet ontevreden zijn over de wijze waarop zijn ploeg zich aan het thuispubliek presenteerde. Feyenoord creëerde kansen, toonde aan op het middenveld met Pardo over de nodige subtiliteit te beschikken en was op het verdedigende vlak daadkrachtig. Het centrale duo Greene-Bahia, dat overigens wel de handen vol had aan Marcelinho, scoorde daarmee een ruime voldoende. De keren dat de Duitsers gevaarlijk werden, was dan ook niet aan hen te wijten, maar aan een spaarzame slordigheid. Zo leidde balverlies van Hofs bijna een treffer van Marcelinho in, die naast schoot. Het waren details waar Koeman de komende twee weken nog mee aan de slag moet, al zal het totaalbeeld hem tevreden hebben gestemd. Bahia toonde net als vorig seizoen aan zijn momenten goed te kunnen kiezen. De centrale verdediger slaagde erin twee keer op goal te koppen, maar beide inzetten verdwenen naast. De mooiste aanval kwam voor rust tot stand na een combinatie die langs Kuyt, Kalou, Pardo, opnieuw Kuyt en Hofs voerde. Laatstgenoemde schoot de bal naast, maar het fraaie samenspel oogstte een daverend applaus. Feyenoord had na 18 minuten de beste kans voor rust. Kuyt posteerde Hofs in scoringspositie. De middenvelder besloot echter niet zelf te schieten, maar legde terug op de verraste Kalou. De Ivoriaan had een open doel voor zich, maar kwam verkeerd uit met zijn passen en kopte één meter van het doel vandaan over. 

Waar beide ploegen voor rust met drie gele kaarten al aantoonden dat het predikaat ´vriendschappelijke wedstrijd´ wellicht wat misplaatst was, nam een kaartenregen aan het begin van de tweede helft wat dat betreft elk misverstand weg. De Duitsers zagen in dertien minuten tijd twee keer de rode kaart voorgehouden. Solomon Okoronkwo mocht vertrekken na een vuistslag aan het adres van Greene en Andreas Neuendorf kreeg zijn tweede gele kaart toen hij Östlund neerhaalde. Waar Hertha vooral in negatieve zin van zich deed spreken, hield Feyenoord het hoofd koel en wist het de numerieke meerderheid meteen te benutten. Tussen de rode kaarten door verzorgde Kuyt de openingstreffer.Zijn dank ging daarbij uit naar Kalou, die een fors aandeel had in de treffer. De Ivoriaan schoot van afstand op de lat, waarna Kuyt alleen nog maar binnen hoefde te tikken. Het voor de Duitsers rampzalige eerste kwartier brak het laatste restje verzet, waarmee het wachten op Feyenoords tweede treffer was aangebroken. Die kwam op merkwaardige manier tot stand toen Castelen voorgaf en doelman Tremmel de bal klemvast dacht te hebben. De keeper tikte de bal echter ongelukkig terug het veld in, recht op het hoofd van de attente Kalou: 2-0.Het geconcentreerd spelende Feyenoord – iets waar het Legioen hoorbaar van genoot – nam geen genoegen met die uitslag en joeg onverminderd door. Dat resulteerde tien minuten later in de derde treffer. De brutaal spelende invaller Tim Vincken bereikte met zijn voorzet het hoofd van Lazovic, die met behulp van de onderkant van de lat binnenwerkte en de veelbelovende 3-0 einduitslag op het scorebord zette.


Feyenoord – Hertha BSC 3-0
 
Scoreverloop:
54´ 1-0 Kuyt
69´ 2-0 Kalou
79´ 3-0 Lazovic

Geel: Hofs, Östlund, Kovac, Simunic
Rood: Okoronkwo (50´ wegens slaan Greene), Neuendorf (58´ 2x geel)

Opstellingen
Feyenoord: Lodewijks; Östlund, Bahia, Greene, Snoyl (62´ Lazovic); Castelen (69´ Vincken), Hofs (77´ Ghaly), Schreuder, Pardo (73´ Paauwe); Kuyt en Kalou.
Hertha BSC: Tremmel; Schröder, Madlung, Simunic, Fathi (70´ Boateng); Cairo (58´ Marx), Kovac (46´ Dardai), Neuendorf Gilberto; Marcelinho (65´ Rafael) en Okoronkwo.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×