ZONDAG 31 JULI; 14.30 UUR: FEYENOORD – HERTHA BSC

Het restant van Feyenoords oefenprogramma telt nog vier wedstrijden, maar eigenlijk zijn er maar twee echt van belang. Zondag in de openingswedstrijd tegen Hertha BSC en ook woensdag in Londen tegen Charlton Athletic wil Erwin Koeman grotendeels het elftal presenteren dat aan de competitie begint. ‘Het zijn daarom belangrijke wedstrijden, maar het mag duidelijk zijn dat, met het oog op een volle Kuip, de wedstrijd tegen Hertha het belangrijkst is’, aldus de trainer.

Koeman sprak al eerder de intentie uit om het elftal te presenteren tijdens de openingswedstrijd tegen Hertha BSC. De oefenmeester herhaalde die woorden tijdens het wekelijkse perspraatje op vrijdag, maar betrok er ook het oefenduel van drie dagen later, tegen Charlton Atletic, bij. ‘Want het is niet zo dat het team dat zondag speelt, ook meteen mijn basisteam is. Uiteraard staan er spelers in die er ook in blijven, maar woensdag zal ik toch weer enkele wijzigingen doorvoeren. Ook in die wedstrijd krijgen we serieuze tegenstand en dat wil ik daarom benutten.’

Zeker is wel dat Feyenoord met een verdedigende middenvelder zal gaan spelen, gaf Koeman aan. ‘Voor de organisatie op het middenveld is dat het beste. We komen dan altijd met een gelijkwaardig aantal mensen op het middenveld of met een man meer. Dat zorgt voor vertrouwen en ik hoop dat we op die manier makkelijker gaan voetballen.’ De man die deze taak op het middenveld op zich zal nemen is waarschijnlijk Alfred Schreuder, de middenvelder over wie Koeman erg te spreken is.

De uitslag is logischerwijs van belang, maar niet doorslaggevend. Koeman: ‘Voor de fans is dat natuurlijk belangrijk, net als voor de ploeg. Maar het is voor mij ook heel belangrijk dat we als team voetballen. Dat zal niet altijd vooruit zijn, maar ook wel eens achteruit. Maar die teamgedachte wil ik wel terug zien.’ Dat zal zondag gebeuren zonder Ali Boussaboun en Pascal Bosschaart. Het duo trainde deze week wel mee met de groep, maar het duel met de Duitsers komt nog te vroeg. Bosschaart is herstellende van een hamstringblessure, terwijl Boussaboun nog met de naweeën van een onsteking aan de voet kampt. Cory Gibbs, deze week teruggekeerd uit Amerika waar hij een knieoperatie onderging, heeft nog niet buiten getraind en is ook niet van de partij. Dat geldt ook voor Christian Gyan (knieblessure) en de in Japan en Denemarken revaliderende Shinji Ono en Patrick Mtiliga.

DE TEGENSTANDER

Zondag treft Feyenoord in Hertha BSC een pittige tegenstander. De Duitsers stelden vorig seizoen Europees voetbal zeker. Dat was ondanks de naam en faam van de club uit Berlijn een merkwaardige prestatie. Een jaar eerder werd er immers nog tegen degradatie gevochten. Voor Hertha is de wedstrijd tegen Feyenoord de laatste test voor de start van de competitie. De hoofdstedelingen zal er zodoende alles aan gelegen zijn om een feestelijke seizoensopening van Feyenoord in de kiem te smoren. Erwin Koeman, die zondag hoopt te zien waar zijn ploeg staat, kan zich wat dat betreft geen betere tegenstander wensen.

Het openingsduel betekent eveneens een weerzien met oud-Feyenoorder Ellery Cairo. De 26-jarige aanvaller gaf in de aanloop naar het duel aan zó blij te zijn terug te keren dat winnen bepaald niet zaligmakend voor hem is. ‘Als ik moet kiezen tussen winnen en erbij mogen zijn, kies ik voor dat laatste’, aldus de aanvaller, die net terug is van een bovenbeenblessure en hoopt speelminuten te krijgen.

Cairo: ‘Voor mij betekent deze wedstrijd veel, want met Feyenoord heb ik meer dan met welke andere club dan ook. Ik heb ook met FC Twente in De Kuip gespeeld, maar nu is het anders omdat ik met een topclub naar De Kuip kom. Ik heb, inclusief mijn tijd op Varkenoord, het grootste gedeelte van mijn loopbaan bij Feyenoord gespeeld en altijd met veel plezier. Ik ben er klaar gestoomd voor de rest van mijn carrière, die op dit moment een stijgende lijn vertoont. Mijn ouders en familie wonen nog in Rotterdam en met mijn vrienden, waaronder veel Feyenoord-supporters, heb ik het nog vaak over de club. Ik kon het bijna niet geloven toen ik hoorde van deze wedstrijd. Ik ben er reuze blij mee, vandaar dat erbij zijn het belangrijkste is.’


Feyenoord – Hertha BSC
Zondag 31 juli om 14:30 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Blom

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×