LAZOVIC ZIEK, BOSSCHAART BOEKT PROGRESSIE

Pascal Bosschaart boekt in China progressie in het herstel van zijn hamstringblessure. De verdediger, die tijdens de oefenwedstrijd tegen Barendrecht geblesseerd raakte aan zijn rechterbeen, werkt nog wel apart van de groep aan zijn herstel. ‘Maar’, zei Bosschaart, ‘het gaat de goede kant op. Ik ga elke dag weer een stapje vooruit.’ Minder goed gaat het met Danko Lazovic. Hij is ziek en bleef vandaag achter op zijn hotelkamer, terwijl de selectie zich op een veld buiten de stad anderhalf uur in het zweet werkte.

Het zal nog wel even duren voordat Pascal Bosschaart terug is op niveau. ‘Voor de genezing van een dergelijke blessure staat normaal gesproken vier weken’, vertelde clubarts Robbart van Linschoten aan de rand van het trainingsveld in Nanjing. ‘Pascal heeft een scheurtje in zijn rechterhamstring. Hij zal dus geduld moeten hebben voor zijn herstel. Maar het gaat de goede kant op.’

Vanochtend werkte Bosschaart apart van de groep een sessie af met fysiotherapeut Dennis Lion. De rest van de selectie werd door trainer Koeman onder handen genomen. De trainer haalt er flink de knoet over in zijn eerste weken bij Feyenoord, zowel binnen als buiten het veld. Het is duidelijk dat de discipline wat wordt aangehaald door Koeman, maar dat gaat niet ten koste van de sfeer. Die is namelijk opvallend goed. De Feyenoorders hebben dan ook, afgezien misschien van de weersomstandigheden, weinig reden tot klagen. Ze verblijven in een van de beste hotels van de stad, worden daar prima verzorgd en trainen op uitstekende velden.

Van de buitenwereld zien de spelers nauwelijks iets. Het ritme van trainen, eten, rusten en weer trainen, laat geen gelegenheid voor toeristische uitstapjes. Vrijdag speelt Feyenoord zijn tweede wedstrijd in China. Dan is het Uruguyaanse Nacional de tegenstander.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×