LAZOVIC HELPT FEYENOORD AAN DE ZEGE: 1-3

Feyenoord heeft zondagavond de eerste serieuze oefenwedstrijd met een overwinning afgesloten. In het Hongaarse Siófok won de ploeg van Erwin Koeman na een 1-0 achterstand met 1-3 van de profs van Újpest FC, de club waarmee Feyenoord een samenwerkingsverband heeft. Invaller Danko Lazovic had met prima spel en een mooie treffer een groot aandeel in de totstandkoming van de oefenzege. André Bahia nam de gelijkmaker voor zijn rekening. Timothy Derijck maakte na rust als invaller zijn debuut.

Het was afgelopen woensdag een veelzeggende opmerking van trainer Erwin Koeman. De oefenmeester sprak de hoop uit dat Lazovic een ´slow starter´ zou blijken te zijn. De woorden volgden even na het duel met Rohda Raalte, een wedstrijd waarin Lazovic niet bepaald het toonbeeld van doeltreffendheid was geweest. Twee dagen daarvoor, tegen Alphense Boys, en twee dagen daarna, tegen Barendrecht, slaagde de Servische spits er ondanks goede mogelijkheden evenmin in het net te vinden. De precisie die tegen de amateurs nog zo ver te zoeken was, bleek tegen de Hongaarse profs opeens wel aanwezig. ´Slow starter´ Lazovic kreeg 26 minuten speeltijd en nam daarin een beslissende rol op zich. Hij knalde op de paal, zag een inzet gered én verzorgde een fraai doelpunt. Op de bank werd het optreden van Lazovic met een glimlach begroet door de man die de woorden, die hij afgelopen week sprak, tot zijn plezier bewaarheid zag.

De zege op Újpest FC, de ploeg die het afgelopen seizoen als vierde eindigde in de competitie, was vooral op basis van de tweede helft verdiend. Voor rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De toeschouwers in het Városi Stadion zagen twee fanatieke teams in actie, die zich nauwelijks kansen wisten te creëren. De Hongaren kregen één mogelijkheid, terwijl Salomon Kalou en Alexander Östlund namens Feyenoord gevaarlijk waren. Een doelpunt leverde het niet op, want de Hongaarse doelman kon het te zachte schot van Kalou eenvoudig pakken en de inzet van Östlund verdween net naast het doel.

De tweede helft werd grotendeels door Feyenoord gedicteerd. Újpest FC kwam na 51 minuten nog wel op voorsprong, maar die tussenstand bleek juist het beste in de manschappen van Koeman boven te brengen. De Hongaren kregen tot aan het eindsignaal geen enkele kans meer en beperkten zich noodgedwongen tot het afweren van de Rotterdamse aanvalsgolven. Zonder succes, want drie minuten na de 0-1 maakte Feyenoord al weer gelijk. André Bahia hielp Feyenoord met een rake kopbal aan de gelijkmaker. Daarna was het de ongelukkige Ujpest-testspeler Sven Vandenbroeck die een inzet van Greene in eigen doel werkte. Vervolgens zag Lazovic de voorbeeldige inzet die hem zo kenmerkt eindelijk eens beloond met een treffer. De spits, die na 64 minuten inviel, was eerst met een snoeiharde uithaal van 25 meter al dichtbij een goal. Het doelpunt zou toch nog volgen. Eén minuut voor het einde van de officiële speeltijd bepaalde zijn schot de eindstand op 1-3.

Újpest FC – Feyenoord 1-3

Scoverloop:
51´ 1-0 Rajczi
54´ 1-1 Bahia
71´ 1-2 Vandenbroeck (e.d.)
89´ 1-3 Lazovic

Opstelling Feyenoord
Lodewijks (46´ Aerts); Östlund (46´ Derijck), Greene, Bahia, Snoyl; Schreuder (46´ Pardo), Paauwe (46´ Ghaly), Hofs (68´ De Graaf); Boussaboun, Kuyt (46´ Castelen) en Kalou (64´ Lazovic).


 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×