ERWIN KOEMAN START MET MAGERE OVERWINNING: 0-1

Feyenoord heeft de eerste wedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2005-2006 met een krappe zege afgesloten. Trainer Erwin Koeman debuteerde met een 0-1 overwinning tegen Alphense Boys. De score had veel hoger kunnen uitvallen als de Rotterdammers wat zuiniger waren omgesprongen met de vele kansen. Serginho Greene debuteerde bij Feyenoord, terwijl Alfred Schreuder en Ferne Snoyl weer speelminuten kregen na een jaar verhuurd te zijn geweest. Ali Boussaboun ontbrak door griep.

Koeman gaf op zijn eerste officiële werkdag aan elk selectielid een eerlijke kans te willen geven. De oefenmeester, die daar aan toevoegde pas daarna conclusies te willen trekken, hield twee dagen later meteen woord. In Alphen aan den Rijn bracht hij voor en na rust twee verschillende elftallen in het veld, waarmee het startschot werd gegeven van een concurrentiestrijd die de komende weken duidelijkheid zal gaan geven over hoe het nieuwe Feyenoord eruit gaat zien. ´Deze jongens krijgen de kans om zich te bewijzen, daar verandert dit resultaat natuurlijk niks aan´, herhaalde hij nog maar eens na afloop. 

De trainer moest zich zo nu en dan wel hebben afgevraagd of hij echt wel naar Feyenoord zat te kijken. Koeman zei al vaker met open vizier en zonder terug te kijken aan de klus in Rotterdam-Zuid te beginnen, maar ook hem zal niet zijn ontgaan dat het ondanks het teleurstellend verlopen seizoen 2004/2005 aan doelpunten nimmer schortte. Tegen Alphense Boys, de club die haar 75-jarig bestaan viert, ging het Feyenoord regelmatig voetballend prima af, maar ontbrak het juist aan treffers. Het regende vooral in de eerste helft kansen voor de ploeg van Koeman, maar de aanvalslinie hielp ze één voor één om zeep. Vooral Nicky Hofs, Romeo Castelen, Danko Lazovic en Salomon Kalou, spelers die elk meerdere malen in scoringspositie kwamen, stonden symbool voor het gebrek aan scherpte en zullen zich tijdens het terugdenken aan die mogelijkheden nog wel eens achter de oren hebben gekrabd. Koeman: ´Er ging een aantal dingen goed en slecht. Als ik dan iets moet noemen wat niet goed ging, is het de afwerking. Die was matig tot slecht.´

Koeman bleef desondanks negentig minuten lang rust uitstralen. Ook hij wist dat de tussenstand het immense krachtverschil in geen geval recht aandeed. En daarnaast waren er de ´goede dingen´, die hem bij vlagen positief stemden. ´De gretigheid van Hofs viel me in positieve zin op. Hij is heel ijverig´, sprak Koeman. ´Daarnaast vond ik Greene zeer gemotiveerd spelen. En Schreuder liet ook goede dingen zien. En ik kan wel meer jongens opnoemen. Geweldig was het niet, maar je kan na drie dagen training geen topvorm verwachten, dat is niet reëel. We zullen de zes weken tot de competitie begint in elk geval hard nodig hebben.´

Tot opluchting in het Rotterdamse kamp bleef Feyenoord uiteindelijk een gelijkspel bespaard. Hofs zorgde na 76 minuten voor de dikverdiende en toch ook wel bevrijdende 0-1. Bart Goor leidde het doelpunt in met een knappe actie op links. Magrão toonde zich daarop niet zelfzuchtig en legde af op Hofs, die de bal op zijn beurt hard binnenschoot en daarmee Koeman een winnend debuut gaf.  

Alphense Boys – Feyenoord 0-1

Scoreverloop:
76´ 0-1 Hofs

Geel: Leonardo

Opstelling Feyenoord
Eerste helft: Lodewijks; Östlund, Greene, Bahia, Bosschaart; Hofs, Ghaly, Pardo; Castelen, Lazovic en Kalou.
Tweede helft: Aerts; Bandalovski, Loovens, Paauwe, Snoyl; Hofs, Schreuder, Goor; Magrão, Lazovic en Leonardo.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×