VANDAAG BELANGRIJKE ZITTING IN FIOD-AFFAIRE

De wrakingskamer van het Gerechtshof in Den Haag behandelt maandagmiddag om 14.00 uur het verzoek van de advocaten van Feyenoord en Jorien Van den Herik - in de al zeven jaar durende FIOD-affaire rond ex-spits Vidmar - om een andere samenstelling van de strafkamer. De raadslieden hebben hierom gevraagd omdat zij emails hebben aangetroffen die erop wijzen dat het OM de samenstelling van de strafkamer onrechtmatig heeft beinvloed.

Mr. Hans Hertoghs: ''Wij hebben bewijzen in handen gekregen dat de advocaat-generaal van het OM vraagt om de benoeming van een rechter die uiteindelijk ook is benoemd. Dat is fundamenteel in strijd met de rechtsorde. Bovendien blijkt uit het emailverkeer dat er vanaf de kant van het Openbaar Ministerie contacten zijn geweest over de in te nemen standpunten. Dat is helemaal uit den boze. Men heeft zich te houden aan scheiding der machten''.
 
Het OM is de partij die beroep heeft aangetekend tegen de vrijspraak voor Feyenoord en Jorien Van den Herik in 2002. Een wrakingsverzoek op deze gronden is uniek in de geschiedenis van de Nederlandse rechtsspraak.
Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×