FEYENOORD A1 EN B1 BESLUITEN SEIZOEN MET PRIJS

Feyenoord A1 en B1 hebben het seizoen met een zege op de grote rivaal Ajax afgesloten. De A1 van Henk Fräser pakte de beker na een 2-0 overwinning, terwijl de ploeg van Cor Adriaanse met een 3-2 zege de Super Cup opeiste. Na het landskampioenschap en de beker was het al weer de derde prijs voor de B1. Ajax eindigde in alle gevallen als tweede. Voor de A1 was het na het winnen van de Super Cup de tweede prijs.

FEYENOORD A1 NEEMT SPORTIEVE REVANCHE

Feyenoord A1 verloor elf dagen geleden op de laatste speeldag het landskampioenschap. Ajax ging met de titel aan de haal en dat deed pijn op Varkenoord. ´We laten ze niet de dubbel pakken´, sprak Fräser dan ook in de aanloop naar de bekerfinale die werd afgewerkt in het noordelijke Klazienaveen. De oefenmeester werd niet teleurgesteld. ´Want´, zo stelde Fräser achteraf, ´het was echt te merken dat ze Ajax niet nog een prijs gunden.´
Feyenoord trok aan het langste eind door op twee cruciale momenten toe te slaan. Vlak voor rust was het Jonathan de Guzman die de 1-0 maakte. In de tweede helft kon het alle kanten op. Een grote mogelijkheid voor Ajax betekende meteen ook het einde van de Amsterdamse aspiraties op bekerwinst. Stef Doedee keerde eerst een schot en wierp zich daarna met gevaar voor eigen leven op de rebound. De talentvolle doelman voorkwam zo de gelijkmaker, waarna Feyenoord zienderogen aan vertrouwen won. ´We voelden dat het toen beslist was´, sprak Fräser dan ook. Dat gevoel werd bewaarheid toen Asjel Kujovic vlak voor tijd de marge verdubbelde en zo iets van de pijn wegnam na het mislopen van de titel. ´Dit is een heel lekker gevoel´, glunderde Fräser dan ook na afloop.

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Dickhoff, Demeijer, Davids, Hammouti (70´ Marengo); Harbuzi, De Haan (60´ Poot), Van Leeuwen (77´ Lagas), De Guzman; Kujovic en Kogeldans (41´ Van de Veer).

FEYENOORD B1 OP ELK FRONT DE STERKSTE

Feyenoord heeft het seizoen passend afgesloten: met een prijs. De ploeg van Cor Adriaanse versloeg Ajax voor de derde keer dit seizoen, wat zaterdag de winst van de Super Cup betekende. ´De jongens en ikzelf hebben nog nooit alles gewonnen in één seizoen, een geweldige ervaring´, aldus trainer Cor Adriaanse, die logischerwijs vol lof was over zijn pupillen. ´Het is een knappe prestatie. Dit is een sterke lichting. Dat zie je ook wel aan het feit dat er tien internationals in spelen. Ik denk dat we het winnen van prijzen en het opleiden dit jaar goed hebben gecombineerd. Want winnen is ook opleiden, net als het spelen onder druk. Dat zie je vooral in wedstrijden tegen Ajax, waarin ze zich van hun beste kant hebben laten zien. Dit is een heel mooi seizoen geworden.´
In de laatste wedstrijd spartelde Ajax regelmatig tegen, maar was er op de uiteindelijke zege van Feyenoord niks af te dwingen. De Amsterdammers liepen voortdurend achter de feiten aan. In de eerste helft kwam Feyenoord op voorsprong door een kopbal van Hanne Hagary, nadat Michel Poldervaart eerder al op de paal had geschoten. In het eerste bedrijf hadden de Rotterdammers kunnen weglopen, maar stond het vizier niet op scherp. Ajax profiteerde daar vlak na rust van door voor de gelijkmaker te tekenen. Lang konden de hoofdstedelingen daar niet van genieten, want een schot van Jerson Anes Ribeiro zorgde zes minuten later voor de 2-1. Zeven minuten voor tijd kwam Ajax nog tot 2-2. Daarmee waren de krachten op en was het de beurt aan de Rotterdammers om toe te slaan. Ribeiro gaf uiteindelijk de genadeklap door een vrije trap fraai en hard binnen te schieten.

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee, Buijs, Nieveld, Waisapij; Kobussen, Anes Ribeiro, Georginio; Biseswar, Hagary en Poldervaart (70´ Fer).

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×