SALOMON KALOU GEKOZEN TOT TALENT VAN HET JAAR

Salomon Kalou heeft de Johan Cruijff Prijs voor Talent van het Jaar gewonnen. Twaalf toptrainers, waaronder Marco van Basten, Johan Cruijff en Guus Hiddink, kozen de jonge Ivoriaan tot grootste belofte. Kalou krijgt naast een beeldje van Cruijff een ‘Cruyff Court’. De aanvaller mag zelf bepalen waar hij dit openbare trapveldje, dat ‘Salomon Kalou Veld’ zal gaan heten, aan wil leggen. ‘Het is een eer dat ik ben gekozen tot grootste talent’, zegt Kalou. ‘Ik weet nog niet waar ik het veldje wil laten aanleggen. Daar moet ik eerst goed over nadenken, maar misschien in Ivoorkust. Het is een hele mooie prijs.’

Het is de derde keer dat de prijs wordt uitgereikt. Voorgaande winnaars waren Arjen Robben (2003) en Wesley Sneijder (2004). Robben liet een trapveldje aanleggen in zijn geboorteplaats Bedum, terwijl Sneijder dat in Utrecht deed.

Salomon Kalou, die vorig seizoen nog bij Excelsior uitkwam, maakte tijdens het zojuist afgelopen seizoen veel indruk door liefst 20 doelpunten te maken en als tweede te eindigen op de topscorersranglijst achter Dirk Kuyt.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×