MARIO BEEN NEEMT AFSCHEID MET PRIJS

Mario Been heeft dit seizoen toch nog een prijs te pakken. In zijn laatste wedstrijd als trainer van Jong Feyenoord werd de finale van een internationaal jeugdtoernooi in Zwitserland gewonnen. De Rotterdammers maakten in het toernooi, dat in de buurt van Genève werd afgewerkt, grote indruk. Zo versloeg de ploeg van Been clubs als Benfica, Olympique Marseille en Sporting Gijon alvorens de finale te winnen van het uit Kosovo afkomstige Prestina. In zes wedstrijden werd er vijf keer gewonnen en werden slechts twee treffers geïncasseerd.

Toekomstig Excelsior-trainer Mario Been droomde er twee weken geleden nog van om met de titel in de belofteneredivisie afscheid te nemen. Zijn ploeg gaf echter in de slotfase van het laatste competitieduel alles uit handen, waarna Ajax met het kampioenschap aan de haal ging. De frustratie was groot, maar gelukkig voor Been bleef het hem bespaard om met een vervelend gevoel zijn ploeg te verlaten. Na zes goede wedstrijden in Zwitserland was de oefenmeester vol lof. ´Het zijn fantastische gasten, stuk voor stuk´, zegt hij. ´Ze hebben het geweldig gedaan en heel goed gespeeld. We hebben zo iets van het rotgevoel weten weg te spelen van die vervelende ontknoping in de titelstrijd. En ik heb mijn prijsje toch nog te pakken. Dat is altijd leuk.´

In de finale won Feyenoord van Prestina, dat verrassend de eindstrijd bereikte maar zijn meerdere moest erkennen in Feyenoord. De Rotterdammers liepen via Labinot Harbuzi (twee treffers), Jonathan de Guzman en Asjel Kujovic uit naar een 4-0 zege.

De uitslagen van Feyenoord

De poule-ronde
Feyenoord – Prestina 4-1
Feyenoord – Benfica 1-1
Monchey – Feyenoord 0-1

Kwartfinale
Feyenoord – Olympique Marseille 3-0

Halve finale
Feyenoord – Sporting Gijon 2-0

Finale
Feyenoord – Prestina 4-0

 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×