WINNEND FEYENOORD A1 KAN NIET VOOR STUNT ZORGEN; AJAX KAMPIOEN

Feyenoord A1 is er niet in geslaagd om in de laatste competitiewedstrijd alsnog het kampioenschap binnen te slepen. De ploeg van Henk Fräser won zelf van RKC Waalwijk, maar aangezien ook Ajax won (4-0 tegen Vitesse) bleef de achterstand van twee punten in stand. Ajax A1 kroonde zich zo tot kampioen. Feyenoord krijgt op 4 juni de kans op sportieve revanche als het de bekerfinale tegen Ajax speelt. Lorenzo Davids en Tim Vincken scoorden dinsdagavond namens Feyenoord.

Feyenoord A1 had lang het geloof in de titel gekoesterd. Het was een geloof dat werd gerechtvaardigd met een blik op de ranglijst, waar Feyenoord tot zeventien dagen geleden bovenaan prijkte. Maar na de nederlaag tegen Twente/Heracles in het voorlaatste competitieduel was er slechts een restant hoop. Het moest toch wel heel gek lopen als Ajax op de slotdag van de competitie nog averij zou oplopen tegen Vitesse. Bloemen, die vorige week wel aanwezig waren in Eindhoven toen Jong Feyenoord op dramatische wijze de titel uit handen gaf, werden dit keer niet ingekocht. Die fout maak je niet twee keer in een week, moet de organisatie hebben gedacht met het schrikbeeld van precies een week daarvoor nog op het netvlies gebrand.

Hoop of geen hoop: het maakte de noodzaak van een zege op RKC Waalwijk er niet minder om. Alleen met drie punten konden Rotterdammers de druk bij Ajax houden en de competitie met een goed gevoel afsluiten. De ploeg van Fräser was van het besef doordrongen en had een flitsende start. Na vier minuten was het Lorenzo Davids die de voorzet van Tim Vincken binnen tikte: 1-0. Niet veel later kon Feyenoord de marge verdubbelen toen RKC-doelman Rodney Ubbergen een overtreding maakte in het zestienmetergebied. De keeper maakte zijn fout echter meteen weer goed door de strafschop van Jonathan de Guzman te keren. Inmiddels was het nieuws bekend geworden dat Ajax 1-0 had gemaakt, een stand die in Amsterdam tot diep in de tweede helft op het scorebord zou blijven staan. Feyenoord hoefde zich ondertussen weinig druk te maken om RKC. Davids was dichtbij een treffer, maar kwam een schoenmaat tekort om de bal binnen te werken. Zijn inzet belandde in het zijnet. RKC bleef zodoende in de race en kwam compleet tegen de verhouding in langszij. Dave Rijkaard schoot van grote afstand prachtig binnen achter de verbouwereerde Stef Doedee: 1-1. Feyenoord stelde echter snel orde op zaken. Anderhalve minuut later scoorde Vincken de 2-1, een stand waar de thuisploeg zich niet tevreden mee toonde. Een veelvoud van aanvalsgolven richting het Waalwijkse doel volgden. Zonder succes overigens, want invaller Rico Kogeldans zag zijn knappe kopbal met een minstens zo fraaie reflex gekeerd. Het zou niet meer uitmaken, bleek in de slotfase. Toen kwam het nieuws dat Ajax in een tijdsbestek van acht minuten nog drie treffers had gemaakt en de titelkoers definitief was gelopen.

Feyenoord A1 – RKC Waalwijk 2-1

Scoreverloop:

4´ 1-0 Davids

63´ 1-1 Rijkaard

65´ 2-1 Vincken

 

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Dickhoff (66. De Haan), Demeijer, Zuiverloon, Hammouti; Van Leeuwen, Vincken, Davids; Kujovic, De Guzman (41. Kogeldans) en Biseswar.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×