FEYENOORD EINDIGT ALS VIERDE OP TERBORGTOERNOOI

Feyenoord A1 is zondag als vierde geëindigd op het prestigieuze Terborgtoernooi. De ploeg van Henk Fräser, aangevuld met een aantal spelers van Jong Feyenoord en enkele stagiairs, verloor op de slotdag van Hertha BSC en Nigeria. Beide wedstrijden eindigden in een 2-1 nederlaag. ‘Maar ik kan heel tevreden zijn, de jongens hebben een uitstekend toernooi gespeeld’, aldus trainer Fräser. Tegen Hertha maakte Ivan Bandalovski het enige doelpunt. Jonathan de Guzman deed dat tegen Nigeria.

Feyenoord had zich op zaterdag met twee krappe zeges geplaatst voor de kruisfinales. Daarin bleek eerst Hertha en later Nigeria een maatje te groot. Een inschattingsfout van doelman Jesper Hoogedoorn hielp de Duitsers in het eerste duel aan de leiding. Uit een vrije trap maakte Hertha de 2-0. (Fräser: ‘een waanzinnige bal, daar kom je voor naar het stadion’). Feyenoord deed met een treffer van Bandalovski nog wel wat terug, maar er was te weinig tijd om de nederlaag af te wenden.

In de tweede wedstrijd wachtte Nigeria, de ploeg waarvan Feyenoord op vrijdagavond nog verloor. Op zondag speelden de Rotterdammers wederom sterk tegen de Afrikanen, maar weer werd er verloren. Feyenoord bood wel meer partij en kwam op voorsprong via Jonathan de Guzman. Pas in de slotfase ging Feyenoord ten onder aan de fysieke kracht van Nigeria, dat nog twee keer scoorde. De ploeg van Fräser eindigde daarmee als vierde, maar kon terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. ‘Ik ben heel tevreden over wat ik van de jongens heb gezien’, aldus de trainer.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×