KUYT HELPT FEYENOORD AAN RUIME ZEGE TEGEN ADO: 6-3

Feyenoord heeft met een 6-3 overwinning op ADO Den Haag afscheid genomen van het Legioen. In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2004/2005 nam de ploeg van Gullit een 4-0 voorsprong, waarna de Hagenaars in tien minuten tijd drie keer scoorden. De tweede en derde treffer van topscorer Kuyt, die zijn seizoentotaal op 29 bracht, zorgden voor de beslissing. De 17-jarige Diego Biseswar maakte na 67 minuten zijn debuut in Feyenoord 1. Tim Vincken kreeg voor de derde keer speelminuten in Feyenoord 1 en maakte zijn debuut in De Kuip.

Het was een beeld dat terug deed denken aan lang geleden, nog voor de renovatie van De Kuip. Jaren waarin de sportieve prestaties ver achterbleven bij de grootsheid van de club en het Legioen fors uitgedund door het leven ging. Een halflege Kuip is tegenwoordig nauwelijks voor te stellen, maar in de beginfase van het duel met ADO was het ook na het in de ogen wrijven echt het geval. Als gevolg van de protestacties lieten duizenden supporters hun stoel onbezet, waardoor de ambiance van een feestelijke afsluitingswedstrijd, zoals vorig seizoen tegen FC Zwolle, in eerste instantie uitbleef.

De spelersgroep legde zich daar niet zomaar bij neer, bleek vanaf het eerste fluitsignaal. Na al het geploeter van de laatste weken, stond er om half drie een tot op het bot gemotiveerd Feyenoord. De ploeg van Gullit was erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten en dat ging gepaard met een wilskracht die de laatste weken niet was te bespeuren. Tim Vincken, die zijn debuut maakte in De Kuip, gaf op links de eerste signalen door brutaal én succesvol een aantal duels aan te gaan met Gill Swerts. Het had nog geen treffer tot gevolg, maar daar hoefde de halflege Kuip niet lang op te wachten. Bart Goor knalde op een geweldige manier de 1-0 binnen. De lange pass van Östlund bereikte Goor aan de linkerkant van het strafschopgebied, waarna de Belg de bal als een bom via de onderkant van de lat liet inslaan.Het was een treffer die helaas door veel supporters niet werd gezien. Gelukkig voor dat deel van het Legioen bestaat er ook nog zoiets als een samenvatting op televisie én, nog belangrijker, had Feyenoord nog meer in petto. In een inmiddels volgestroomd stadion was het doelpunt van Ono eveneens fraai. Kalou bracht de Japanner in stelling, die op zijn beurt via doelman Paauwe de 2-0 aantekende. Daar bleef het voor rust niet bij. De Haagse defensie stond te schutteren toen Kalou zo maar mocht doorlopen en inschieten. Keeper Paauwe, die te laat naar de grond ging, kon vervolgens voor de derde keer de bal uit het doel halen.

Feyenoord was los en het had er alle schijn van dat de Hagenaars met een grote nederlaag Rotterdam zouden verlaten. Dirk Kuyt onderstreepte dat nog maar eens door meteen in de tweede helft zijn 27ste doelpunt van het seizoen te maken.ADO liet zich schijnbaar weerloos naar de slachtbank leiden, maar toen Feyenoords vierde treffer viel was de maat vol. De ploeg van Adelaar bleek opeens wel voor elke meter te kunnen vechten, wat meteen een doelpunt tot gevolg had. Sjaak Polak lobde vanaf de rand van het strafschopgebied prachtig de 4-1 binnen. Het had tien knotsgekke minuten tot gevolg waarin ADO de wedstrijd van een volledig ander karakter voorzag. Cedric van der Gun maakte drie minuten na de treffer van Polak de 4-2 op aangeven van Roy Stroeve. Het werd allemaal nog erger toen de Hagenaars ook nog de aansluitingstreffer maakten. Babos kon het schot van Swerts nog keren, maar was kansloos bij de herkansing van invaller Geert den Ouden: 4-3. ADO rook bloed en ging met veelal hard spel op zoek naar de gelijkmaker. Feyenoord bleef, met enige moeite, op de been en werd zelf ook gevaarlijk. Kuyt verprutste oog in oog met Paauwe een grote kans, maar corrigeerde zijn slippertje niet veel later. Na 79 minuten passeerde hij eerst Paauwe, schoot de bal in het lege doel en besliste daarmee de wedstrijd. Kuyt was nog niet klaar met ADO, want vlak voor tijd maakte hij ook nog zijn derde treffer van de middag. Met zijn hoofd plukte hij de bal weg voor de handen van Paauwe, waarna hij wederom kon afronden in een leeg doel en het Legioen daarmee hoogstpersoonlijk de zege gaf die het na de recente verliespartijen toekwam.

Feyenoord – ADO Den Haag 6-3

Scoreverloop:
14´ 1-0 Goor
24´ 2-0 Ono
38´ 3-0 Kalou
46´ 4-0 Kuyt
52´ 4-1 Polak
55´ 4-2 Van der Gun
62´ 4-3 Den Ouden
79´ 5-3 Kuyt
87´ 6-3 Kuyt

Geel: Saeijs, Den Ouden

Opstellingen
Feyenoord: Babos; Östlund, Saidi (65´ Zuiverloon), Gibbs (74´ Bahia), Basto; Castelen, Ono, Goor, Vincken (67´ Biseswar); Kuyt en Kalou.
ADO Den Haag: Paauwe; Swerts, Grujic, Saeijs, El-Akchaoui; Smith (46´ Den Ouden), Bodde (44´ Rijaard), Van der Leegte, Polak; Stroeve (80´ Verhoek) en Van der Gun.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×