FEYENOORD B1 WINT BEKER EN PAKT DE DUBBEL!

Feyenoord B1 heeft de dubbel te pakken. Donderdagavond veroverde de ploeg van Cor Adriaanse in Nieuwegein de beker na een 2-1 zege op Ajax B1. Minder dan vier weken geleden troefde Feyenoord de Amsterdammers ook al af in de titelstrijd. ‘Het is een heel mooi seizoen geworden, maar nu gaan we ook voor die derde prijs’, sprak Adriaanse glunderend, waarmee hij verwees naar de Super Cup waarin wederom Ajax wacht. Donderdag velde Michel Poldervaart met zijn twee treffers het vonnis over de hoofdstedelingen.

Feyenoord en Ajax ontliepen elkaar dit seizoen nauwelijks. Dat werd nog maar eens onderstreept in het bekertreffen waarop ruim 1.500 toeschouwers waren afgekomen. Het duel kon beide kanten op, maar uiteindelijk was het Feyenoord dat Ajax met lege handen liet. Geen toeval, aldus Adriaanse: ‘De verschillen zijn minimaal. Het gaat erom wie er toeslaat op de beslissende momenten. Dat is ons het beste gelukt.’

Na een 0-0 ruststand nam Ajax snel de leiding. Feyenoord had het moeilijk, maar een bevlieging van de uitmuntend spelende Hanne Hagary vormde de aanleiding tot de gelijkmaker. Hagary gaf na zijn fraaie actie af op Poldervaart, die de 1-1 binnenschoot. Een kwartier later, in de 74ste minuut, herhaalde het tweetal hun kunstje. Het had een identiek doelpunt en - nog veel belangrijker – de beslissing tot gevolg. De Feyenoorders en de vele meegereisde supporters waren door het dolle heen, waarna de beker in ontvangst werd genomen.

Opstelling Feyenoord B1: Cummins; Van Stee (80' Barends), Buijs, Nieveld, Waisapij (65’ Georginio); Kobussen, Anes Ribeiro, Hagary; Biseswar, Maayen (76’ R. Watamaleo) en Poldervaart.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×