JONG FEYENOORD VERSPEELT KAMPIOENSCHAP OP DRAMATISCHE WIJZE

Jong Feyenoord heeft het kampioenschap in de laatste speelronde op ongelooflijke wijze uit handen gegeven. De ploeg van Mario Been stond tot de 88ste minuut voor met 1-2, een stand waarmee Feyenoord zich verzekerd wist van het kampioenschap. PSV scoorde echter twee keer in de laatste minuten, waardoor Ajax de titel in de wacht sleepte. De Amsterdammers wonnen met 0-8 bij NAC Breda en eindigden drie punten boven Feyenoord. Zuiverloon en Leonardo verzorgden de treffers namens de Rotterdammers.

Feyenoord had dinsdagavond alles in eigen hand, maar zeker waande de ploeg van Been zich allerminst. De Rotterdamse formatie moest winnen van PSV, de fysiek sterke ploeg die het in twee eerdere ontmoetingen dit seizoen niet wist te verslaan. Feyenoord beleefde echter een droomstart. Nog voor de eerste minuut was verstreken namen de bezoekers de leiding. Gianni Zuiverloon werkte de hoekschop van Richard Blonk binnen en bevrijdde zijn ploeg daarmee van de zenuwen. De veelbelovende start kreeg echter geen vervolg. Terwijl Ajax in Breda tegen NAC gestaag de score uitbouwde en zo de druk er op hield bij Feyenoord, hadden de beloften van Varkenoord het eerste half uur weinig uitzicht op het maken van het tweede en waarschijnlijk beslissende doelpunt. In die fase van het duel waren het vooral de verdedigers Ivan Bandalovski, André Bahia en Zuiverloon die een tegendoelpunt voorkwamen. Het laatste half uur kreeg Jong Feyenoord weer de overhand, wat een aantal goede kansen tot gevolg had. Van den Ouweland legde af op Leonardo, die naast schoot. Dat de Braziliaan die kans verprutste was hem niet aan te rekenen. De mogelijkheid die hij vlak voor rust miste, was dat wel. Leonardo kwam oog in oog te staan met Nathan Coe, kreeg een niet te missen kans, maar schoot naast.

De Braziliaan hield zodoende de spanning in de wedstrijd. Vanuit Breda, waar Ajax inmiddels de 0-4 had gemaakt, viel weinig meer te verwachten. Feyenoord moest het op eigen kracht doen en aanvoerder Richard Blonk besefte dat als geen ander. De middenvelder vuurde tot twee keer toe op doel, maar zag zijn beide inzetten gekeerd door doelman Coe. Blonk nam het voortouw en de rest trok zich aan hem op. Leonardo maakte zijn fout goed en leek aan alle onzekerheid een einde te maken. Ard van Peppen lanceerde Vincken, die de bal afleverde bij Leonardo. De aanvaller aarzelde niet, liet Coe kansloos en leek voor een vroegtijdige beslissing te zorgen. Het werd echter nog spannend op De Herdgang toen Francesco Carratta ongedekt de 1-2 binnenkopte. Zorgelijk leek die tussenstand allerminst, aangezien de Rotterdammers de controle over het duel behielden. Maar door één moment van onachtzaamheid kon Feyenoord de titel vaarwel zeggen. Gorter profiteerde door de bal bij de tweede paal binnen te tikken. De gifbeker was daarmee nog niet leeg, want twee minuten later lobde Beerens uit een counter de 3-2 binnen, waarmee de droom voor Jong Feyenoord definitief uiteenspatte.

Jong PSV – Jong Feyenoord 3-2

Scoreverloop:

1´ 0-1 Zuiverloon
70´ 0-2 Leonardo
75´ 1-2 Carratta
88´ 2-2 Gorter
90´ 3-2 Beerens 

Geel: Blonk, Stojanovic

Opstellingen

Jong PSV: Coe; Carratta, Stojanovic, Wuytens, De Roover; Goessens (75´ Gorter), Aissati, Dufour (67' Achenteh); Beerens, Haznadar en Kacik (83´ Ter Horst).

Jong Feyenoord: Malkowski; Bandalovski, Zuiverloon, Bahia, Van Peppen; Van den Ouweland, Vincken, Blonk; Leonardo, De Guzman en Magrão (41. Jardim).

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×