STUNT BLIJFT UIT IN EINDHOVEN: 4-2

Feyenoord is er niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen in Eindhoven. De ploeg van Gullit verloor met 4-2 van landskampioen PSV, waar Mark van Bommel en Johann Vogel hun laatste thuisduel speelden. Dirk Kuyt bracht Feyenoord tot twee keer toe langszij, maar treffers van Van Bommel en Afellay zorgden na rust voor de beslissing. A-junior Tim Vincken, die inviel voor Castelen, kreeg voor de tweede keer speelminuten in Feyenoord 1. Nicky Hofs kreeg geel en is geschorst voor het duel met ADO Den Haag. Pascal Bosschaart viel na elf minuten geblesseerd uit.<BR>

PSV-Feyenoord was met een blik op de ranglijst slechts een verplicht nummer. Toch was het voor beide ploegen om uiteenlopende redenen een wedstrijd van belang. Bij Feyenoord woog dat belang zwaarder na de belabberde resultaten van de laatste weken. Eindhoven leek op voorhand dé plek om op jacht te gaan naar eerherstel. Maar het zo succesvolle PSV, dat met de bekerfinale nog maar één belangrijke wedstrijd te spelen heeft, had weinig zin om Feyenoord daarbij te helpen. Al was het alleen maar om de vertrekkende Mark van Bommel en Johann Vogel, die hun laatste thuiswedstrijd beleefden in het Philips stadion, het afscheid te geven dat ze verdienden.De landskampioen nam meteen een voorschot op dat passende afscheid door de eerste de beste kans te benutten. Wilfred Bouma positioneerde Young-Pyo Lee aan de linkerkant, die op zijn beurt vrij voor kon geven. Gábor Babos wist de bal met een uiterste krachtinspanning uit de doelmond te tikken, maar het gevaar was daarmee niet verdwenen. De jonge Ibrahim Afellay kreeg de bal voor zijn voeten, aarzelde geen moment en schoot hard zijn eerste competitiedoelpunt binnen. Het was de slechtst denkbare start, maar Feyenoord liet zich er niet door van zijn stuk brengen. Een minuut later kwam Hofs in scoringspositie. De middenvelder schoot oog in oog met Gomes naast. Het gaf de Rotterdammers hoop op het doelpunt dat even later zou volgen. De Eindhovense defensie liet Kuyt ongedekt, wat een dure fout bleek.Kalou gaf de bal af op de Katwijker, die met een droge knal onder Gomes de gelijkmaker verzorgde. In plaats van door te drukken, liet Feyenoord PSV hierna het initiatief. Ono leed dom balverlies op het middenveld, wat Afellay in staat stelde om af te stormen op Babos. Zijn schot verdween vlak naast de voor PSV verkeerde kant van de paal. Feyenoord moest achteruit en kon slechts nog op doel vuren vanuit de tweede lijn.Zonder succes, want Gibbs en Kalou schoten hoog over. Het doelpunt van de Eindhovenaren hing in de lucht en zou enkele minuten voor rust ook vallen. Theo Lucius zag Vennegoor of Hesselink moederziel alleen staan aan de linkerkant van het zestienmetergebied. Toen de lange aanvaller de bal in zijn voeten kreeg, was het binnenschieten alleen nog maar een formaliteit: 2-1.

Weer was Feyenoord niet onder de indruk van een achterstand. Het leek zelfs het beste bij de ploeg van Gullit boven te halen. Dirk Kuyt onderstreepte dat door kort na het begin van de tweede helft uit te halen van buiten het strafschopgebied. Voor de tweede keer leverde de schuiver een doelpunt op. Van Bommel zag het hoofdschuddend aan, schold opzichtig en besloot toen zelf maar orde op zaken te stellen. Bij het eerste balcontact knokte hij zich door de weinig opmerkzame Feyenoord-defensie en verschalkte hij de verraste Babos. Die klap kwam het geplaagde Feyenoord, waar Castelen inmiddels had plaatsgemaakt voor Vincken, niet meer te boven. Het tempo was uit de wedstrijd en PSV drong niet meer aan. Slecht één man aan Eindhovense kant spande zich nog overmatig in, wat een doelpunt tot gevolg had. Eenmaal geroken aan de schoonheid van scoren, besloot Afellay het er nog maar een keer op te wagen. Met succes, want zijn afstandsknal vloog op prachtige wijze de kruising in: 4-2. Voor PSV kon het afscheidsfeest van het geliefde duo hierna een aanvang nemen, terwijl voor Feyenoord de lange terugreis wachtte na al weer de vijfde nederlaag in de laatste zes wedstrijden. 

PSV – Feyenoord 4-2

Geel: Van Bommel, Afellay, Ono, Goor, Hofs 

Scoreverloop:
14´ 1-0 Afellay             
22´ 1-1 Kuyt
40´ 2-1 Vennegoor of Hesselink
51´ 2-2 Kuyt
52´ 3-2 Van Bommel
71´ 4-2 Afellay

Opstellingen
PSV: Gomes; Lucius, Alex, Bouma, Lee; Afellay, Van Bommel (86´ Vogel), Cocu; Park, Vennegoor of Hesselink en Farfán.
Feyenoord: Babos; Östlund, Saidi, Gibbs, Bosschaart (11´ Basto); Castelen (63´ Vincken), Ono, Gibbs, Goor; Kuyt en Kalou.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×