JONG FEYENOORD TERUG AAN KOP VAN BELOFTENEREDIVISIE

Jong Feyenoord is met nog één wedstrijd te gaan terug aan kop van de belofteneredivisie. De Rotterdammers delen die plek met Ajax, dat maandag dankzij een late gelijkmaker van RKC voor de vierde keer op rij gelijkgespeelde. Jong Feyenoord won zelf overtuigend van NAC Breda: 5-2. De beslissing zal volgende week vallen als Feyenoord bij PSV op bezoek gaat en Ajax bij NAC. Pardo (2x), Sardar, Magrão en Jardim verzorgden maandag de treffers.

Jong Feyenoord begon de laatste weken steeds meer in de eigen kansen te geloven. De ploeg van Mario Been zag Jong Ajax de laatste drie duels gelijkspelen, waardoor de Rotterdammers de koploper tot twee punten naderden. Feyenoord was echter nog steeds afhankelijk en kon alleen maar hopen dat de hoofdstedelingen opnieuw averij zouden oplopen in de resterende duels met RKC Waalwijk en NAC. Dat was niet de voornaamste zorg van scheidend trainer Mario Been. De nieuwe oefenmeester van Excelsior zal zijn team vooral hebben geattendeerd op de eigen prestatie. Met recht, want de Rotterdammers besluiten het seizoen met de zware uitwedstrijd tegen PSV.

Maar om dat duel nog van spanning te voorzien en Ajax niet al een week voor het einde van de competitie kampioen te laten worden, diende er eerst gewonnen te worden van NAC. Feyenoord was zich bewust van het belang en legde al snel de basis voor de zege. Pardo schoot na tien minuten de frustratie van zich af van zijn weinig imponerende invalbeurt tegen NEC een dag eerder. De Chileen knalde van buiten het zestienmetergebied via de binnenkant van de paal de 1-0 binnen. De schoonheid van de treffer had het effect van een mokerslag, want de Bredanaars stonden bij de eerstvolgende Rotterdamse aanval apathisch toe te kijken. Dat stelde Sardar in staat nog in dezelfde minuut 2-0 te maken. Feyenoord verzekerde zich daarmee al vroeg van de drie punten, al mocht NAC dankzij Malek Malkowski nog wel even hoop koesteren. De doelman schoot een terugspeelbal tegen het lichaam van Julian Jenner, waarop de bal in het doel caramboleerde: 2-1. De fout bleef zonder grote gevolgen. Op slag van rust bracht Pardo de marge weer terug tot twee. Zijn dank ging uit naar Magrão, die de bal op magistrale wijze over de NAC-defensie recht in de voeten van de vrijstaande Pardo legde. De Chileen hoefde daarop alleen nog maar binnen te schieten, iets waar hij zonder al te veel moeite in slaagde. 

Aan de hand van uitblinker Pardo drukte de thuisploeg onverminderd door. Het leidde tot de 4-1 die qua schoonheid weinig onderdeed voor de openingstreffer. De Braziliaan Magrão besloot aan de rechterkant van het strafschopgebied voor zijn kans te gaan en schoot de bal onhoudbaar in het net. Het was de derde oogstrelende treffer van de avond. Het contrast met de doelpunten van NAC was daarmee groot, want ook de tweede treffer van de Brabanders kwam niet in aanmerking voor de schoonheidsprijs. Wilmer Kousemaker kreeg een afgeketst schot voor zijn voeten en tikte de bal achter Malkowski. Het laatste woord was aan de thuisploeg, dat via invaller Jardim na 81 minuten de 5-2 eindstand op het scorebord bracht. 

Jong Feyenoord – Jong NAC Breda 5-2

Scoreverloop:
10´ 1-0 Pardo
10´ 2-0 Sardar
28´ 2-1 Jenner
44´ 3-1 Pardo
63´ 4-1 Magrão
70´ 4-2 Kousemaker
81´ 5-2 Jardim

Opstellingen
Jong Feyenoord: Malkowski; Bandalovski, Zuiverloon, Bahia, Van Peppen; Van den Boogaart (62´ Jardim), De Graaf (70´ Lammens), Blonk; Sardar, Pardo (70´ Van den Ouweland) en Magrão.

Jong NAC: Christianen; Boer, Van Engelen, Schenning (46´ Atuahene), Barakat; Petö, Jenner, Kousemaker; Kwarteng, Ripson en El Yacoubi.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×