COLLECTE VOOR SOPHIA KINDERZIEKENHUIS

<P>De wedstrijd van zondag heeft een speciaal karakter. Feyenoord-Heerenveen staat voor en tijdens de wedstrijd in het teken van Sophia, het kinderziekenhuis waarmee Feyenoord sinds 2003 een samenwerkingsverband heeft. Rondom het duel wordt een collecte gehouden door 25 supporters van Feyenoord en 25 medewerkers van het Erasmus MC Sophia. De opbrengst wordt aangewend om speelplekken te creëren in de centrale hal van het ziekenhuis. </P>

De centrale hal is een ruimte waar veel kinderen langere of kortere tijd verblijven. Spelen is een natuurlijke activiteit voor kinderen. Het helpt hen om zich te ontwikkelen, bezig te zijn en (vervelende) situaties te verwerken, iets wat in een ziekenhuis helaas vaak moet gebeuren. Daarnaast is een ziekenhuis in beginsel een niet-kindvriendelijke omgeving voor het kind en wordt op deze manier gewerkt aan een kindvriendelijkere uitstraling. Bij de eerste ´Sophiadag´, die vorig seizoen tegen FC Zwolle werd gehouden, werd bij de collecte 14.000 euro opgehaald.

Overigens vindt er voorafgaand aan de wedstrijd nog een dansact plaats. Tijdens dit optreden,  dat in het kader van Rotterdam Sportjaar 2005 namens 500 kinderen wordt verzorgd, hebben ook een aantal Sophia-kinderen een aandeel. Meer over ´Sophiadag´ kunt u lezen in het officiële wedstrijdmagazine dat zondag vanaf 12:00 uur te koop is. 

 

 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×