JONG FEYENOORD GEEFT ZEKER LIJKENDE OVERWINNING WEG: 3-3

Jong Feyenoord heeft maandagavond op ongelooflijke wijze de overwinning uit handen gegeven. De Rotterdammers presteerden het om tegen het tiental Willem II’ers een 0-3 voorsprong te verspelen: 3-3. De ploeg van Mario Been liet daarmee de kans liggen om op Ajax, dat verloor van Volendam, in te lopen. Gerson Magrão, Felino Jardim en Elroy Lammers verzorgden de Rotterdamse treffers. De Tilburgers speelden vanaf de eerste helft met tien man na een rode kaart van de doelman, die buiten het zestienmetergebied de bal met de hand beroerde.

Jong Feyenoord had om twee redenen een monsterscore kunnen neerzetten. Ten eerste was er de numerieke meerderheid, wat het combinatievoetbal aanzienlijk vereenvoudigde. Dat had weer tot gevolg dat de ploeg vele kansen aan één reeg, waarvan elke voorhoedespeler er wel een paar kreeg. Feyenoord sprong slordig met die mogelijkheden om, maar dat leek geen consequenties te hebben. Magrão bracht Feyenoord al snel op voorsprong, waarna de beloften alle mogelijkheden hadden om de marge te verdubbelen. De Rotterdammers verzuimden dat, maar na rust toonde de ploeg zich iets doelgerichter. Het leidde tot twee treffers, waarmee de zege binnenleek. Jardim en Lammers maakten de doelpunten. Willem II deed hierna nog iets terug door het scoren van de 3-1, maar er leek nog steeds niets aan de hand voor Feyenoord dat onverminderd doorging met het verprutsen van mogelijkheden. Na de onverwachte 3-2 kwamen er onvermoede krachten los bij de thuisploeg dat fel ging jagen op de gelijkmaker. Een handsbal van Ard van Peppen leverde Willem II een strafschop op, die werd benut. Het lamgeslagen Feyenoord kon hierna zelfs nog opgelucht ademhalen dat Willem II het niet nog erger maakte door de kans op 4-3 te verzilveren.

Opstelling Jong Feyenoord: Hogedoorn; Bandalovski, Van den Bogaart, Van Peppen, Holman; Van den Ouweland, Jardim, Blonk; Magrão, Sardar en Lammers (75. Harbuzi). 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×