BLAMAGE IN DEN BOSCH: 4-1

Feyenoord heeft zichzelf een uiterst slechte dienst bewezen. De Rotterdammers gingen woensdagavond hard onderuit bij hekkensluiter FC Den Bosch: 4-1. Feyenoord speelde lang met tien man, nadat Pascal Bosschaart in de zeventiende minuut de rode kaart zag voorgehouden. Nicky Hofs kreeg zijn zevende gele kaart en is geschorst voor het treffen met Ajax. André Bahia maakte zijn eerste treffer in Feyenoord-dienst. Romeo Castelen verscheen niet aan de aftrap door een lichte spierblessure.

Feyenoord kwam met twee, op het eerste gezicht, realiseerbare doelen richting Den Bosch. De Rotterdammers waren erop gebrand om zonder een al te grote krachtinspanning de nummer laatst uit de Holland Casino Eredivisie te verslaan. Daarnaast wilde Gullit met zijn ideale opstelling de klassieker van zondag ingaan. Het laatste wat hij daarom kon gebruiken was een schorsing. Karim Saidi, die op scherp staat, bleef zodoende buiten de basis. Het waren vooraf allemaal logische gedachten, maar in één minuut kon het hele Rotterdamse strijdplan de prullenmand in. 

Want Feyenoord zou allerminst een makkelijk avondje tegemoet gaan, zo bleek na zeventien minuten. En ook de hoop om zonder schorsingen aan de klassieker te beginnen, zag Gullit in de eerste helft in rook opgaan. Het was een hectische minuut waarin Feyenoord op twee forse tegenslagen werd getrakteerd. Eerst haalde Pascal Bosschaart de doorgebroken Powel neer en kon arbiter Wiedemeijer niets anders dan de rode kaart trekken. Tot berusting overigens van Bosschaart, de linksback die net het vertrouwen van Gullit had terug gewonnen. Vervolgens knalde Gijs Cales de afgeketste vrije trap op fraaie wijze in de kruising en Feyenoord daarmee in de zorgen.

Het was een klap die de hele eerste helft nadreunde. Feyenoord was geen schim van de ploeg die de laatste acht competitiewedstrijden winnend afsloot. Bart Goor probeerde zijn ploeg wakker te schudden met twee overtredingen, waarbij hij vooral bij de eerste charge op Powel in zijn handen mocht knijpen dat Wiedemeijer geen kaart trok. Het sorteerde niet het gewenste effect, want afgezien van een schot van Kuyt (voorlangs) had Feyenoord weinig in te brengen. De ploeg van Gullit kon echter blijven hopen op een goed resultaat, want de thuisploeg wist het overwicht niet in kansen tot uitdrukking te brengen. De volgende tegenvaller was dan ook niet een tweede tegentreffer, maar een schorsing. Nicky Hofs kreeg zijn zevende gele kaart van het seizoen, waardoor hij het duel met Ajax aan zich voorbij moet laten gaan. 

Maar de klassieker was wel het laatste waar aan werd gedacht in de tweede helft. Alles was erop gericht een dreigende nederlaag af te wenden. Gullit bracht met Lazovic een extra aanvaller in, terwijl het tiental Feyenoorders op hun beurt vooral met strijdlust een kentering teweeg trachtten te brengen. Het leverde opnieuw een kaart op, ditmaal voor Shinji Ono, maar ook het gewenste effect. Want Feyenoord was opeens de ploeg met het overwicht en de kansen. Dirk Kuyt schoot in kansrijke positie over, terwijl Gibbs net naast kopte. De verwachte gelijkmaker viel na 63 minuten toen André Bahia binnenkopte. De Rotterdammers konden hierna niet doordrukken en het was FC Den Bosch dat er een aantal maal gevaarlijk uitkwam. Koen van de Laak presteerde het in eerste instantie om een dot van een mogelijkheid te verprutsen (schot net naast), maar bij de tweede kans schoot hij beheerst raak. Feyenoord-huurling Ferne Snoyl stond aan de basis van de treffer. De linksback passeerde Ghaly en legde af op Van de Laak, die op zijn beurt Babos kansloos liet. Dezelfde aanvaller bracht twee minuten later de beslissing door opnieuw Babos te passeren. Daarmee was de gifbeker nog niet leeg voor Feyenoord. Cas schoot vlak tijd nog op de paal, maar de 4-1 zou alsnog volgen. Invaller Leonardo vloerde Cas in het strafschopgebied, waarna Van de Laak voor de derde keer in elf minuten kon scoren. Babos keerde de inzet echter, maar was kansloos op de rebound van Steve Olfers. 

FC Den Bosch – Feyenoord 4-1 

Scoreverloop:
18´ 1-0 Cales
63´ 1-1 Bahia
76´ 2-1 Van de Laak
78´ 3-1 Van de Laak
88´ 4-1 Olfers

Geel: Bahia, Hofs, Ono, Leonardo (Feyenoord), Janssen (FC Den Bosch)
Rood: Bosschaart (neerhalen doorgebroken Powel)

Opstellingen
FC Den Bosch: Van Strien; Verhaegh, Olfers, Volmer, Snoyl; Haemhouts (67´ Van den Ouweland), Cas, Janssen, Powel (45´ Beekmans); Cales en Van de Laak (90´ Biyadat).

Feyenoord: Babos; Östlund, Bahia, Gibbs, Bosschaart; Hofs (46´ Lazovic), Ghaly (77´ Leonardo), Ono, Goor; Kuyt en Kalou.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×