WOENSDAG 13 APRIL, 18:00 UUR: FC DEN BOSCH - FEYENOORD

De klassieker staat voor de deur, maar Ruud Gullit is er nog niet mee bezig. De blik is gericht op de uitwedstrijd in en tegen Den Bosch, het inhaalduel dat al twee keer eerder geen doorgang vond. ´Daar ligt de aandacht, die wedstrijd moeten we goed afsluiten´, aldus de oefenmeester. Toch werpt de ´clash´ met Ajax zijn schaduw vooruit. Gullit zal mogelijk Karim Saidi buiten de basis laten, aangezien de Tunesiër bij nog een gele kaart geschorst zal zijn voor zondag.

Saidi schoot zondag een bal onnodig de tribunes in. Zoals de regels het voorschrijven toonde de Belgische arbiter Vervecken de gele kaart. Een dure, want het was het derde geel dat Saidi dit seizoen zag voorgehouden. De verdediger staat daarmee op scherp. ´Ik heb het er niet met hem over gehad´, zegt Gullit. ´Hij kent natuurlijk zelf de regels, dus zal zelf wel weten dat het niet zo slim was.´
Saidi start daarom mogelijk niet in de basis. ´Ik zal het zeker overwegen om hem niet op te stellen´, zo verklaarde de oefenmeester, die André Bahia en Gianni Zuiverloon als mogelijke vervangers aanwees.

Mocht Saidi worden gepasseerd, is het waarschijnlijk de enige wijziging in het elftal van de Rotterdammers ten opzichte van de duels met AZ en NAC. Feyenoord speelde afgelopen zondag bepaald niet groots, maar Gullit kon na afloop tevreden constateren dat zijn ploeg er inmiddels ook al in slaagt mindere wedstrijden in een overwinning om te zetten. In Den Bosch kan zijn ploeg al weer de negende overwinning op rij boeken. Een noodzakelijke zege om de tweede plaats nog in het zicht te houden.

Nicky Hofs keert weer terug bij de selectie voor het duel met de Bosschenaren. De middenvelder is hersteld van de lichte enkelblessure, die hem in Breda nog aan de kant hield. Desondanks is het niet te verwachten dat hij aan de aftrap zal verschijnen. Patrick Lodewijks is er zeker niet bij. De doelman traint wel al weer buiten en hoopt tijdig fit te zijn voor de klassieker.

DE TEGENSTANDER

Drie keer won FC Den Bosch pas dit seizoen en de Brabanders staan dan ook tamelijk troosteloos onderaan in de rangschikking. Henk Wisman werd vorige maand al op non-actief gezet, wat voor velen met het oog op de 21 nederlagen geen verrassing zal zijn. Maar objectief beschouwd kon de bevlogen Wisman moeilijk iets verweten worden: de Bosschenaren beschikken over de laagste begroting van alle clubs in de eredivisie waardoor de huidige klassering niet meer dan logisch is.

Het bestuur van FC Den Bosch wist dat het trainer Wisman afgelopen zomer met een loodzware opdracht opzadelde: handhaving in de eredivisie. Want de middelen waarmee de Amsterdammer zijn klus moest klaren waren zeer beperkt. Jan van Grinsven en Wim van der Horst, de twee assistenten die het seizoen afmaken, hebben niet voor het gewenste schokeffect kunnen zorgen, al werd er wel één keer gewonnen, tegen RBC. Hoewel er in de huidige selectie van Den Bosch met Koen van de Laak en Charlie van den Ouweland twee grote talenten rondlopen en hoewel ook Mourad altijd goed is voor wat bijzondere acties, is de selectie in zijn geheel gewoon te licht en te onervaren. Maar een kat in het nauw kan rare sprongen maken. FC Den Bosch strijdt voor de laatste kansen om directe degradatie te ontlopen en Feyenoord zal er daarom voor moeten waken om het duel als een hinderlijke onderbreking te beschouwen in de aanloop naar de kraker van zondag.

FC Den Bosch – Feyenoord
Woensdag 13 april om 18:00 uur in De Vliert
Scheidsrechter: Wiedemeijer

Vermoedelijke opstellingen
Feyenoord: Babos; Östlund, Saidi, Gibbs, Bosschaart; Castelen, Ono, Ghaly, Goor; Kalou en Kuyt.
FC Den Bosch: Mampaey; Verhaegh, Uneken, Volmer, Snoyl; Cas, Beekman, Biyadat, Van den Ouweland; Powel en Janssens.

STATISTIEKEN

LAATSTE TIEN COMPETITIEONTMOETINGEN

3/10/2004 Feyenoord-FC Den Bosch 4-2
17/3/2002 Feyenoord-FC Den Bosch 3-0
11/3/2000 Feyenoord-FC Den Bosch 3-0
2/5/1993 Feyenoord-FC Den Bosch 5-0
8/5/1988 Feyenoord-FC Den Bosch 1-4


30/9/2001 FC Den Bosch-Feyenoord 0-0
13/8/1999 FC Den Bosch-Feyenoord 0-4
21/11/1992 FC Den Bosch-Feyenoord 1-5
6/12/1987 FC Den Bosch-Feyenoord 3-1
14/9/1986 FC Den Bosch-Feyenoord 1-1

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×