FEYENOORD B1 HEEFT OPEENS ALLES IN EIGEN HAND

Feyenoord B1 heeft woensdagavond uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Cor Adriaanse won met 4-1 van Twente/Heracles B1, terwijl koploper Ajax 2-2 speelde tegen NEC. Met nog vier wedstrijden te gaan staat Feyenoord één punt achter op de Amsterdammers, maar heeft het ook een wedstrijd minder gespeeld. ‘We hebben het dus in eigen hand’, aldus Adriaanse. Woensdag scoorden Ingmar Maayen, Michel Poldervaart, Glenn Kobussen en Jerson Anes Ribeiro namens de Rotterdammers.

De spanning lijkt geenszins vat te krijgen op Feyenoord B1. De jonge talenten voelen al wekelijks de druk te moeten winnen, aangezien Ajax dat ook doet. Wat het ook niet makkelijker maakt, is de voortdurende achterstand van drie punten. Daar kijkt Feyenoord al weken tegenaan, aangezien Ajax een wedstrijd meer speelde. De achterstand is er ook na woensdag nog, maar de ploeg van Adriaanse zal daar met een heel ander gevoel naar kijken. Want zaterdag speelt zijn formatie de inhaalwedstrijd tegen Heerenveen. Bij een zege komt Feyenoord alleen aan kop, met twee punten voorsprong op Ajax. Met dan nog drie wedstrijden voor de boeg is dat een meer dan ideale situatie te noemen.

Toch was het niet allemaal hosanna in het duel met Twente/Heracles. Feyenoord speelde formidabel in de openingsfase en stelde de zege binnen negentien minuten veilig. Op dat moment stond de 3-0 al op het scorebord door treffers van Maayen, Poldervaart en Kobussen. De thuisploeg kreeg tot de rust nog meer kansen, maar verzuimde meer afstand te nemen. Na rust deden de bezoekers iets terug, een logisch gevolg van de mindere tweede helft die Feyenoord afwerkte. Uiteindelijk was het Anes Ribeiro die de eindstand vanaf elf meter op 4-1 bepaalde, nadat Poldervaart werd gevloerd. ‘Maar de tweede helft was verre van imponerend’, zegt Adriaanse. ‘Het is best een zware periode, met drie wedstrijden in zes dagen. Daarnaast is deze periode van het jaar altijd belangrijk met school en staan er ook nog wedstrijden met het Nederlands elftal op het programma. Maar het is geen excuus. Na rust miste ik scherpte. Toch overheerst tevredenheid, want in deze fase gaat het alleen maar om de overwinning. Het kampioenschap is het enige wat telt.’

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee, Buijs, Nieveld, Waisapij; Kobussen, Anes Ribeiro, Hagary; Biseswar, Maayen (70’ Tabas) en Poldervaart.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×