ORANJE ONDER 17 KLOPT DUITSLAND EN PLAATST ZICH

Met de Feyenoorders Diego Biseswar en Jordi Buijs in de ploeg heeft Oranje onder 17 woensdag voor een enorme stunt gezorgd. De ploeg van Ruud Kaiser klopte aartsrivaal Duitsland in het hol van de leeuw met 3-2 en plaatste zich dankzij die zege voor de eindronde van het EK. Willem II-er Vorthoren en de Ajacieden Anita en Sarpong verzorgden de goal, Biseswar leverde de allesbeslissende assist.

'Deze prestatie is veel groter dan die van drie jaar geleden, toen we ons voor het laatst voor het EK plaatsten’, vertrouwde bondscoach Kaiser www.knvb.nl toe. ‘Destijds gingen er nog zestien landen naar het EK en moesten we alleen twee niemendalletjes tegen Liechtenstein en Wit-Rusland winnen. Nu hebben we eerst al een kwalificatietoernooi in eigen land gespeeld. Op dit tweede kwalificatietoernooi laten we het sterke gastland Tsjechië en Duitsland achter ons. Nu gaan er maar acht landen naar het EK, dit is dan ook een prestatie van formaat.’

Statistieken:
30.03.2005
Sandhausen, Duitsland
EK-kwalificatie (Onder 17)

Nederland - Duitsland 3-2 (1-1)
Scoreverloop: 6. Vorthoren 1-0; 1-1; 1-2; 70. Anita 2-2; 80. Sarpong 3-2.

Opstelling: Tim Krul (ADO Den Haag); Jordy Buijs (Feyenoord), Robin Huisman De Jong, Dirk Marcellis (PSV); Ruud Vormer (AZ), Niels Vorthoren (Willem II), Vurnon Anita (Ajax), Jeffrey Sarpong (Ajax); John Goossens, (Ajax), Melvin Zaalman (Sparta Rotterdam), Diego Biseswar (Feyenoord).

Wissels: 50. Ömer Özçelik (FC Utrecht) voor Vorthoren; 60. Marvin Emnes (Sparta) voor Zaalman; 60. Piersson voor Vormer.

Nederland plaatst zich voor het EK-eindtoernooi, dat in mei wordt gespeeld. Italië is als gastland automatisch geplaatst voor de Europese eindstrijd. Onder 17 nam het vorig jaar oktober in de eerste EK-kwalificatieronde in eigen land op tegen Turkije (1-1), Wales (0-0) en Armenië (6-1). Nederland eindigde toen in Schiedam achter Turkije op de tweede plaats.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×