GULLIT IN GHANA: ‘TROTS OP FEYENOORD’

Ruud Gullit heeft kennis gemaakt met de Feyenoord Fetteh Footbal Acedemy in Ghana en is zeer onder de indruk geraakt van het project. ‘Ik ben er trots op te mogen werken voor een club die een dergelijk initiatief heeft ontwikkeld’, zei Gullit tijdens een drukbezochte persconferentie ter plaatse. Eerder had de trainer van Feyenoord een rondleiding over het complex gekregen en twee wedstrijden bekeken.

De komst van Gullit is bepaald niet onopgemerkt gebleven in het West-Afrikaanse land, waar de temperatuur al vroeg op de dag de 40 graden nadert. Gullit trekt veel bekijks, waarbij tot nu toe de meest gestelde vraag is waar zijn dreadlocks zijn gebleven.

Gistermiddag was Gullit eregast op een receptie van Unicef, waar de Ghanese minister van sportzaken lovende woorden sprak over de komst van de coach. Hij sprak de hoop uit dat de interesse van Gullit voor de Ghanese kinderen een impuls zal zijn om na te denken over het belang van sport. Ook roemde hij het samenwerkingsprogramma tussen Feyenoord en Unicef en de daarbij behorende
HIV/Aids-voorlichtingscampagne.

Vandaag reist Gullit naar Tamele, waar hij tot en met vrijdag een aantal andere projecten zal bekijken die dankzij Feyenoord en Unicef zijn gerealiseerd.

In Rotterdam wordt de dagelijkse training tot die tijd overgenomen door het duo Petrovic-Duut.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×