JONG FEYENOORD ZIET KANSEN OP KAMPIOENSCHAP SLINKEN

Jong Feyenoord heeft zichzelf maandagavond een slechte dienst bewezen. De koploper uit de belofteneredivisie ging met 2-1 onderuit tegen Vitesse. Jong Feyenoord staat nog wel drie punten voor op Ajax, dat Jong PSV met 3-0 de baas was. De Amsterdammers speelden liefst vier wedstrijden minder en hebben dus negen verliespunten minder. André Bahia maakte het doelpunt namens Feyenoord. Patrick Paauwe speelde negentig minuten.

Jong Feyenoord wist vooraf wat het te doen stond. Nadat de Rotterdammers vorige week Ajax op de eerste competitienederlaag trakteerden, keerde de hoop terug bij de ploeg van Mario Been. Daar was ook alle reden voor, want drie dagen later werd ADO Den Haag kansloos gelaten (4-0) en stond Jong Feyenoord zes punten voor op Ajax, dat wel vier wedstrijden minder speelde. De beloften stond niets anders te doen dan te blijven winnen om zo de druk bij Jong Ajax te leggen. Gehoopt werd al op een zege van Jong PSV, waarmee het aantal verliespunten nog maar drie zou bedragen. Het pakte maandagavond compleet anders uit. Feyenoord ging verrassend en onnodig onderuit in Arnhem, terwijl Ajax geen moment in de problemen kwam tegen de Eindhovenaren en het pakken van de titel nog maar een kwestie van tijd lijkt.

Jong Feyenoord sprong in Arnhem veel te slordig om met de vele mogelijkheden die het kreeg. De hele aanvalslinie kreeg kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Bij het enige doelpunt dat viel hadden de bezoekers de hulp nodig van de Vitesse-doelman die de kopbal van André Bahia niet goed verwerkte. De Braziliaan maakte na 25 minuten de 1-1, nadat de thuisploeg via een snelle counter al vroeg op voorsprong was gekomen via Pryor. Feyenoord leek na de gelijkmaker alsnog een eenvoudige avond tegemoet te gaan. Kansen waren er in overvloed, onder andere voor Leonardo, Sebastián Pardo, Edwin de Graaf en Gerson Magrão. De Graaf scoorde ook, maar de arbiter keurde het doelpunt wegens vermeend buitenspel af. Het was in de slotfase alsnog de thuisploeg die met de drie punten aan de haal ging. De manier waarop dat gebeurde, was indrukwekkend. Rankovic schoot de bal van een meter of 25 prachtig in het doel en bezegelde daarmee het lot van de Feyenoorders.

Opstelling Jong Feyenoord: Malkowski; Zuiverloon, Bahia, Paauwe, Van Peppen; Van den Ouweland, De Graaf, Blonk; Leonardo, Pardo (65´ Vincken) en Magrão.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×