WINNEND FEYENOORD B1 TEGEN PSV IN HALVE FINALE BEKER

Feyenoord B1 heeft zich zonder enige moeite bij de laatste vier geschaard in bekertoernooi. De ploeg van Cor Adriaanse verpletterde zaterdagmiddag in de kwartfinale NAC Breda met 1-8. Feyenoord neemt het in de halve finale in Eindhoven op tegen PSV. De andere halve finale gaat tussen Ajax en Twente/Heracles. Feyenoord C1 won zaterdag ook simpel, met 5-1  van NEC. Vitesse A1 – Feyenoord A1 werd afgelast.

FEYENOORD B1 VERPLETTERT NAC IN BREDA

De weg die Feyenoord 1 en Feyenoord B1 in het bekertoernooi afleggen, heeft veel van elkaar weg. Beide teams troffen in de kwartfinale NAC, wonnen simpel om vervolgens tegen PSV te loten. Een verschil is wel dat de ploeg van Gullit beide wedstrijden thuis lootte, terwijl de talenten van Adriaanse kwart- en halve finale in Brabant spelen. Zaterdag bleek nog een groot verschil. Feyenoord 1 had het niet al te moeilijk met NAC, maar er was lange tijd wel sprake van een wedstrijd. Bij NAC B1 – Feyenoord B1 was dat geen moment het geval. Bij rust was de schier onoverbrugbare voorsprong van 0-6 bereikt. Glenn Kobussen, Diego Biseswar, Hanne Hagary, Ingmar Maayen, Jerson Anes Ribeiro en Clint van Stee verzorgden de treffers. De arme thuisploeg werd tussen de 25ste en 40ste minuut compleet weggespeeld. Feyenoord scoorde in die periode liefst vijf keer. Vooral het tweede doelpunt was fraai. Biseswar maakte een fantastische actie en rondde het zelf af. In de tweede helft kwamen de Rotterdammers ook nog op 0-7 via Kobussen, waarna NAC eindelijk de eer kon redden. Het laatste woord was echter aan Feyenoord dat na 61 minuten via Hagary de 1-8 eindstand op het scorebord zette. Enige smet op de mooie middag was het uitvallen van Kevin Wattamaleo, die na een harde overtreding op zijn enkel niet kon doorspelen en voor onderzoek naar het ziekenhuis moest.

Opstelling Feyenoord B1: Cummins; Van Stee (68. Pedro), Buijs, Nieveld, Waisapij; Kobussen, Anes Ribeiro, K. Wattamaleo (20. Maayen); Biseswar (41. Barends), Hagary en Poldervaart.

FEYENOORD C1 VERSLAAT NEC C1 IN TWAALF MINUTEN

Feyenoord C1 vergat zaterdagmiddag een monsterscore neer te zetten. De Rotterdammers hadden geen enkel probleem met de Nijmeegse ploeg, creëerden handen vol kansen, maar vergaten het enorme overwicht lange tijd ook in de score uit te drukken. Pas tussen de 52ste en 64ste minuut toonde de ploeg van trainer Michel Valke dat het wel degelijk productief kon zijn. Het leverde vier doelpunten op en een 5-1 zege. ´We waren vandaag slap in het afwerken´, concludeert Valke. ´We hadden een hele hoge score kunnen neerzetten, maar hebben dat verzuimd. Pas in de tweede helft hebben we een beetje naar onze mogelijkheden gespeeld.´
Feyenoord kwam vroeg op voorsprong door een treffer van Louis Pedro, die later op de middag ook nog bij de B1 zou invallen. Pedro benutte de rebound, nadat Parez Karim tegen de paal had geschoten. NEC kwam na zeventien minuten op gelijke hoogte. Pas in de tweede helft liepen de Rotterdammers uit. Een hoofdrol was weggelegd voor het duo Georginio en Pedro, die elkaar uitstekend vonden. Georginio maakte op aangeven van Pedro de 2-1, waarna Pedro zelf de 3-1 maakte. Bij de 4-1 was Pedro weer betrokken als aangever en Georginio als afmaker. De 5-1 werd gemaakt door Georginio, die de bal uit een directe vrije trap inschoot.

Opstelling Feyenoord C1: Otten; Van Dam (62. A. Velder), Ramsteijn, Schenkeveld, Fer; Georginio, Wever (48. De Roon), Sebrechts; Karim, Pedro en Cabral (48. Mendes Rodriguez).

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×