ZONDAG 13 MAART, 14:30 UUR: FEYENOORD – RODA JC

Het is bij Feyenoord niet alleen zaak om te knokken voor een plek in de basis. Want met de terugkeer van een drietal geblesseerden is het zondag niet vanzelfsprekend dat fitte spelers op de bank plaatsnemen of in het veld staan. Een tribuneplaats is ook zomaar mogelijk. ´Het is knokken voor een plek bij de selectie, dat komt het team alleen maar ten goede´, aldus Ruud Gullit, die Ghaly, Gibbs en Bosschaart zag terugkeren.

De trainingen werden deze week aangepast. Ruud Gullit greep het vrije weekend als gevolg van het afgelaste duel met FC Den Bosch aan om met de conditie aan de slag te gaan. ´We zijn fysiek gaan trainen´, legde hij vrijdagmiddag uit. ´We hebben ons specifiek op de conditie toegelegd en gewerkt aan zaken als startsnelheid.´ Naast Gullits tevredenheid over het feit dat hij een aantal opeenvolgende dagen gericht op één onderdeel kon trainen, was er nog meer goed nieuws. Hossam Ghaly keerde terug na een maand afwezigheid. Maandag hervatte de van een knieblessure herstelde Egyptenaar de groepstraining en vrijdag meldde Gullit dat Ghaly inzetbaar is. ´Hij is fit, maar het ontbreekt hem wel aan wedstrijdritme. Maar dat is weer iets anders´, aldus de oefenmeester. Cory Gibbs ontbreekt het niet aan wedstrijdritme. Het uitvallen met een op het eerste gezicht zware blessure tijdens de maandagtraining, zorgde voor een bedrukte stemming in De Kuip, maar vier dagen later meldde Gullit dat ook hij inzetbaar is. ´Dat is goed nieuws. Toen we de bult zagen op zijn onderbeen, vreesden we voor een breuk. Maar na onderzoek in het ziekenhuis bleek hij een forse kneuzing te hebben. Hij kan spelen tegen Roda.´ Pascal Bosschaart is eveneens inzetbaar, al is op voorhand al te zeggen dat hij niet in de basis start. De Rotterdammer kwam bijna twee weken geleden uit het ziekenhuis, waar hij met antibiotica werd behandeld voor de wondinfectie aan het onderbeen. Lichamelijk mankeert hij niets, maar een basisoptreden zal door zijn verslechterde conditie zondag nog te vroeg komen.

Het is daarom de verwachting dat Gullit weinig zal veranderen ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen NAC, voor het Amstel Cup-toernooi. Naar verwachting zal Shinji Ono weer op het middenveld beginnen, wat Patrick Paauwe zijn plek kost. Ook Salomon Kalou zal mogelijk weer in de basis starten. De Ivoriaan sukkelde na een liesblessure met zijn vorm, maar was vorige week weer op dreef. De zo succesvolle tandem Kuyt/Kalou verzorgde alle treffers in het met 4-0 gewonnen duel met de Bredanaars. Het valt daarom te verwachten dat Gullit op die wedstrijd voortborduurt en niets zal wijzigen.

DE TEGENSTANDER

Toen Roda ten tijde van de vorige competitie-ontmoeting met Feyenoord werd gewezen op de te lage positie op de ranglijst, konden de Limburgers nog wijzen op het feit dat men al de complete subtop én Ajax had ontmoet. Maar nu het team van Wiljan Vloet ook na de confrontaties met mindere goden nog steeds slechts een tiende plek inneemt, zijn er geen excuses meer: Roda presteert gezien het beschikbare materiaal gewoon ondermaats.

Roda JC staat momenteel tiende. Niet voor het eerst sinds Wiljan Vloet het bewind in Kerkrade overnam – al is een causaal verband daarmee niet bewezen – is Europees voetbal slechts een utopie. De bevlogen Brabander doet er alles aan om zijn formatie richting de top 5 te krijgen, maar de realiteit is dat Roda JC weer een matig seizoen doormaakt en zich momenteel zelfs in een heuse crisis bevindt. De laatste overwinning dateert zelfs alweer van eind januari.

Toch is Roda JC een allerminst te onderschatten tegenstander. Dat blijkt wel uit het feit dat de Kerkradenaren er dit seizoen als enige eredivisieclub in geslaagd zijn om PSV te verslaan en dan nog wel in Eindhoven. Met spelers als Koné, Kujovic, Bodnar, Sergio, Luijpers, nieuweling Kah en de momenteel helaas geblesseerde Cristiano heeft Vloet natuurlijk ook voldoende kwaliteit en ervaring in huis om het elk team lastig te kunnen maken. Over de Braziliaan Cristiano deden de afgelopen week overigens nog de wildste geruchten de ronde. Volgens diverse media zou de spits voor liefst zeven maanden uitgeschakeld zijn, maar trainer Vloet weersprak dat dinsdag nog: ‘Hij heeft gewoon meegetraind en zou zondag tegen Feyenoord kunnen spelen.’

Feyenoord – Roda JC
Zondag 13 maart om 14:30 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Vink

Vermoedelijke opstellingen
Feyenoord: Lodewijks; Östlund, Saidi, Gibbs, Basto; Castelen, Ono, Hofs, Goor; Kuyt en Kalou. 
Roda JC: Kujovic; Bodnar, Kah, Luijpers, Filipovic; Van Dijk, Sergio, Vicelich, Colinet; Cissé (Cristiano) en Koné.

STATISTIEKEN

28/3/2004 Feyenoord - Roda JC 3-0
29/5/2003 Feyenoord - Roda JC 3-1
3/2/2002 Feyenoord - Roda JC 5-0
5/11/2000 Feyenoord - Roda JC 4-2
6/2/2000 Feyenoord - Roda JC 2-1

17/10/2004 Roda JC - Feyenoord 0-2
19/10/2003 Roda JC – Feyenoord 1-1
24/8/2002 Roda JC – Feyenoord 2-2
22/8/2001 Roda JC – Feyenoord 0-2
29/4/2001 Roda JC - Feyenoord 1-0

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×