HISTORISCH DUEL: FC DEN BOSCH – FEYENOORD

Het seizoen 2001/2002 zal voor altijd een historische betekenis hebben. Voor de tweede keer in de clubhistorie werd de UEFA Cup gewonnen, een in deze tijd bijna onmogelijk geachte prestatie. Supporters kijken logischerwijs met warme gevoelens terug op die duels met Inter, Glasgow Rangers of PSV. Toch verliep het seizoen niet altijd even succesvol. Zo was er een hele vervelende week in september die langs Praag en Den Bosch voerde.

Sparta Praag was volgens de kenners geen wonderploeg en FC Den Bosch is dat zeker niet, maar toch had Feyenoord het zowel in Tsjechië als in Brabant heel moeilijk. De ploeg van trainer Bert van Marwijk werd liefst met 4-0 van de mat gespeeld door de Tsjechische opponent en slaagde er vijf dagen later niet in om tegen de promovendus het spel te maken. Uiteindelijk moest Feyenoord genoegen nemen met een weinig indrukwekkend gelijkspel: 0-0.

Vier dagen. Meer tijd had Bert van Marwijk niet om zijn ploeg te bevrijden van het katterige gevoel waarmee het na de afgang tegen Sparta Praag in Rotterdam was teruggekeerd. De trainer had dat gedaan door direct na aankomst in De Kuip z´n selectie toe te spreken en z´n spelers te onderwerpen aan een training waar 45 minuten lang geen bal aan te pas kwam. ´We hebben het er onderling over gehad en daarmee moet het klaar zijn´, sprak de coach.

Toch was de wedstrijd duidelijk niet uit de gedachten van de Feyenoorders verdwenen toen ze op 30 september richting stadion De Vliert togen. Aanvallers had Feyenoord genoeg, maar ruimte om te voetballen was er nauwelijks. FC Den Bosch bleek niet bepaald de ideale tegenstander voor een ploeg die de draad weer wil oppakken, want de Brabantse formatie had zich het hele seizoen geprofileerd als een ploeg die opereert vanuit een zeer gesloten verdediging en gokte op het uitvallen van z´n snelle spitsen Mourat en De Freitas. Zo werd het al snel saai in Den Bosch. Eigenlijk waren de Rotterdammers maar één keer echt gevaarlijk. Dat was toen Emerton uit een afgeslagen corner een doelpoging kon wagen. Zijn inzet belandde toen op de lat. Een ander lichtpuntje kenden de Rotterdammers in de rentree van Igor Korneev, die na lang blessureleed terugkeerde. Het zou niet het seizoen worden van de Rus, die tot tien optredens kwam in de competitie en in de zomer naar NAC vertrok. Korneev: ´De wedstrijd tegen Den Bosch staat me eigenlijk niet meer bij. Ik weet dat ik in die weken terugkwam van een blessure, maar niet dat het in Den Bosch was. Ik kan me nog wel de nederlaag herinneren in Praag, dat was pijnlijk. Ik zat niet bij de selectie, maar was wel mee. Een vervelende wedstrijd.´

Tegenwoordig is Korneev weer werkzaam bij Feyenoord, waar hij samen met Henk Fräser de A-jeugd traint. Het bevalt hem goed. ´Ik ben blij dat ik weer terug ben bij Feyenoord. Ik leer hier elke dag. De samenwerking met Van Stee en Fräser bevalt prima. Het werk is leuk. Ik werk veel met aanvallers, die kan ik specifieke training geven. Daarnaast oefenen we bij vrije trappen. Ik zie de spelers verbeteren. Ja, ik heb het goed naar mijn zin. Feyenoord  blijft mijn club.´

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×