EERSTE COMPETITIENEDERLAAG JONG FEYENOORD

Na een schitterende ongeslagen reeks van bijna zeven maanden heeft Jong Feyenoord maandagavond dan toch zijn eerste competitienederlaag geleden. Een met onder anderen Jean-Paul de Jong, Prince Rajcomar en Richal Leitoe danig versterkt Jong Utrecht kreeg de primeur. De Domstedelingen kwamen in eigen huis snel op een 2-0 voorsprong, zagen de goed spelende André Bahia nog voor rust iets terugdoen, maar wisten de drie punten in eigen huis te houden.</SPAN>

Edwin de Graaf, Malek Malkowski, André Bahia en Magrão vormden het kwartet versterkingen waarmee Mario Been en Henk Duut maandagavond afreisden naar Utrecht. Het bleek niet genoeg voor een nieuwe Rotterdamse overwinning in de Domstad. 'We speelden het eerste half uur niet goed en dat kostte ons de kop', analyseerde Mario Been achteraf, refererend aan de twee snelle Utrechtse goals van oud-Feyenoorder Leitoe en Nassir Maachi. Met name Magrão mocht zich de zwakke opening van Jong Feyenoord aanrekenen. De Braziliaanse aanvaller gaf ondanks zijn grote kwaliteiten niet thuis en liet zijn ploeggenoten daarmee in de steek. 'Hij bracht veel te weinig en daarom heb ik hem er al voor rust afgehaald', aldus Been.

Met de zich altijd volop inzettende Addai in de ploeg ging het vervolgens een stuk beter. Nog voor rust had Jong Feyenoord de aansluitingstreffer in de zak. De goal kwam van André Bahia, de Braziliaan die in tegenstelling tot zijn landgenoot Magrão zeer sterk voor de dag kwam. Been: 'André Bahia weet wat hij moet doen en doet dat goed. Niks dan lof voor hem.' Bahia was attent na een hard ingeschoten vrije trap die via de paal terug in het veld kwam. De aansluitingstreffer gaf het opnieuw met twee A-junioren (Vincken en De Guzman) aantredende Jong Feyenoord nieuwe moed en in de tweede helft ging de ploeg energiek op zoek naar een verdiende gelijkmaker. Die kwam er niet. De eerste nederlaag van het seizoen wel en daarmee kregen de Rotterdammers te weinig.

Jong Utrecht-Jong Feyenoord 2-1 (2-1)
Scoreverloop: 1-0 Leitoe, 2-0 Maachi, 2-1 André Bahia

Opstelling Jong Feyenoord
Malkowski; De Graaf (Sardar, 46.), Van den Boogaart, Bahia, Van Peppen; Blonk, Van den Ouweland, De Guzman; Vincken, Jardim en Magrão (Addai, 40.)
Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×