HEERLIJKE GENERALE VOOR FEYENOORD: 7-0

Een swingend Feyenoord heeft een forse dosis zelfvertrouwen opgedaan in de aanloop naar de UEFA Cup-wedstrijd tegen Sporting Lissabon. In de sfeervolle Kuip werd Willem II met 7-0 opgerold. Leonardo maakte na ruim een jaar zijn rentree in het eerste. De hoofdrol van de middag was weggelegd voor Nicky Hofs, die zijn tweede wedstrijd in De Kuip met drie treffers en een assist van glans voorzag. Dirk Kuyt (2x), Cory Gibbs en Bruno Basto verzorgden de andere doelpunten.

Het treffen met Willem II zal door een aantal Feyenoorders nog wel een tijdje in de herinnering voortleven. Voor Leonardo bijvoorbeeld, de Braziliaan die na één jaar en drie maanden eindelijk zijn rentree in de selectie én in Feyenoord 1 vierde. Vorige week hoopte hij al dat die dag gekomen was, maar toen moest de Braziliaan als negentiende man op de tribune plaatsnemen. Ook voor Danko Lazovic had het competitieduel een speciaal tintje. Hoewel de spits al drie wedstrijden op rij in de basis startte, stond zijn vierde achtereenvolgende basisoptreden op zichzelf. Want waar Gullit in de voorgaande duels door de blessure van Kalou noodgedwongen een beroep deed op de Serviër, kreeg Lazovic voor het eerst dit seizoen de voorkeur boven de Ivoriaan, die fit op de bank plaatsnam. ´Omdat hij het heeft verdiend´, aldus trainer Ruud Gullit, die het zelfvertrouwen van Lazovic daarmee een injectie toediende. En dan was er nog Patrick Paauwe. Als centrale verdediger verdween hij twee maanden geleden uit Gullits team om er half februari als verdedigende middenvelder terug te keren.

Maar niet alleen voor Lazovic, Paauwe en Leonardo zou het een bijzonder duel worden. De hoofdrollen waren tegen Willem II vooral in de beginfase weggelegd voor twee nieuwelingen. De deze winter aangetrokken Nicky Hofs en Cory Gibbs imponeerden en deden daarmee hun ongelukkige debuut in De Kuip (verlies tegen Vitesse) vergeten. In de eerste helft verzorgden Gibbs en Hofs samen drie treffers. De Amerikaan torende na 21 minuten boven de Willem II-verdediging uit en kopte de voorzet achter de kansloze Oscar Moens: 1-0. Na een wat weifelend begin van Feyenoord, waarin het op achterstand leek te komen (Ceesay had een overtreding nodig om de bal in het doel te schieten en zag zijn treffer afgekeurd), werd met Gibbs´ doelpunt het startschot van een geweldige voetbalmiddag gegeven. Vijf minuten later was het de andere aankoop, Nicky Hofs, die bewees dat Feyenoord over een nieuwe vrije trappen specialist beschikt. Met rechts krulde hij de bal over de muur van Willem II: 2-0. En ook bij Feyenoords derde treffer zou Moens kansloos blijken, al was dat hem dat niet aan te rekenen. Dirk Kuyt schoot onberispelijk raak uit een strafschop nadat arbiter Van Sichem een overtreding op Lazovic had geconstateerd. Feyenoords vierde treffer zou de mooiste van de middag blijken. Gibbs posteerde met een fraaie pass over de grond Hofs vrij voor de doelman, die op nog fraaiere wijze de bal over Moens lobte.

Feyenoord continueerde in de tweede helft waarmee het na rust was geëindigd. Met zelfvertrouwen en goed voetbal regen de Rotterdammers de ene na de andere kans aaneen. Lazovic en Kuyt kregen beiden een grote mogelijkheid, maar vonden Moens op hun weg. Niet alleen Gibbs en Hofs bleken te kunnen samenwerken, want na 51 minuten ging er een fraaie combinatie aan de 5-0 vooraf. Lazovic toonde zich niet zelfzuchtig en legde breed op Kuyt, die kon binnentikken. Het zou nog mooier worden toen Castelen na een uur Hofs bediende, die zijn derde en Feyenoords zes treffer verzorgde. Een minuut later volgde het moment waar alles en iedereen bij Feyenoord en hijzelf op had gewacht. Leonardo maakte tot groot genoegen van het Legioen zijn rentree na een ruim een jaar blessureleed. Wat volgde was een half uur waarin de zichtbaar genietende Braziliaan bij elk balcontact op een verwachtingsvol gejuich werd getrakteerd. Gejuicht werd er ook nog om een treffer toen Bruno Basto na goed doorgaan de bal achter Moens werkte en daarmee zijn eerste doelpunt voor Feyenoord maakte: 7-0.

Feyenoord – Willem II 7-0

Scoreverloop
21´ 1-0 Gibbs
26´ 2-0 Hofs
38´ 3-0 Kuyt (strafschop)
41´ 4-0 Hofs
51´ 5-0 Kuyt
60´ 6-0 Hofs
88´ 7-0 Basto

Geel: Smit (Willem II)

Opstellingen:
Feyenoord: Lodewijks; Östlund (46. Zuiverloon), Saidi, Gibbs, Basto; Castelen, Paauwe, Hofs, Goor (61. Leonardo); Kuyt en Lazovic (70. Kalou).
Willem II: Moens; Van der Struijk, Van der Haar, Van Nieuwstadt (54. Van Mosselveld), Kreek; Victoria, Ceesay (71. Delanoy), Smit; Lepoint, Caluwé en Bobson (73. Denissen).

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×