ZONDAG 13 FEBRUARI, 14:30 UUR: FEYENOORD – WILLEM II

Feyenoord staat aan de vooravond van een zware serie met vijf wedstrijden in veertien dagen. Het komt trainer Gullit goed uit dat hij bij het startschot van dit programma, zondag tegen Willem II, drie spitsen in vorm tot zijn beschikking heeft nu Salomon Kalou is teruggekeerd. ´Want juist voor zo´n serie zware wedstrijden zijn ze alle drie nodig´, zegt Gullit, die na die meevaller meteen werd geconfronteerd met een forse domper: de blessure van Ghaly.

Eigenlijk was er geen slechter moment denkbaar voor Ghaly om geblesseerd te raken. De Egyptenaar had de laatste weken een basisplaats veroverd en speelde eindelijk zoals Gullit het al zo lang van hem wil zien: simpel en zonder de hem zo bekende nonchalance. Vooral tegen De Graafschap had Ghaly indruk gemaakt en hij leek voor het eerst dit seizoen voor langere tijd op een basisplaats te kunnen rekenen. De laatste training voorafgaand aan de oefeninterland Egypte – België liep hij echter een forse knieblessure op. Onderzoek op vrijdag wees uit dat hij een inscheuring heeft aan de binnenband van zijn knie waarmee hij minimaal een maand buitenspel staat. ´Dit komt op een wel heel vervelend moment´, mompelde de zich voortstrompelende Ghaly. ´Het ging net zo lekker met me en dan krijg je dit. Maar ik kan hier niet te lang stil bij staan. Want de komende weken moet ik hard werken om zo snel mogelijk te herstellen.´ Ook Gullit baalde hevig van de blessure. Gullit: ´Net nu hij perfect speelde, krijgt hij die blessure. Dat is heel zuur.´

Gelukkig was er ook nog goed nieuws voor de Feyenoord-trainer. Salomon Kalou meldde zich dinsdag weer op het trainingsveld naast De Kuip. Een liesblessure hield de Ivoriaan drie duels aan de kant. Donderdag en vrijdag trainde hij weer met de selectie en zondag is hij inzetbaar tegen de Tilburgers. Toch zal hij niet spelen. Gullit kiest voor Danko Lazovic naast Kuyt in de spits. ´Want dat heeft hij verdiend´, vertelt de trainer. ´Danko speelt heel goed en heeft zijn plek in het elftal zelf afgedwongen. Maar ik heb Kalou ook nodig deze dagen. We staan voor een serie zware wedstrijden en het is goed om drie spitsen in vorm tot onze beschikking te hebben.´

Naast de afwezige Ghaly zal ook Patrick Mtiliga (liesblessure) zeker nog afwezig zijn. Gábor Babos verliet vrijdag het trainingsveld met een hoofdwond. Op zaterdag of zondag zal pas duidelijk worden of de doelman inzetbaar is. Shinji Ono kan waarschijnlijk wel spelen. De Japanner speelde vorige week al even mee tegen De Graafschap, maar trainde deze week een aantal dagen niet op het veld, maar in het krachthonk. Zijn enkeloperatie is uitstekend verlopen, maar hij heeft nog wat last van spierpijn en trainde twee dagen voor de wedstrijd nog binnen. Daarom zal hij waarschijnlijk niet in de basiself starten. Voor de centrale posities op het middenveld blijven in dat geval drie spelers over voor twee posities. Nicky Hofs zal zeer waarschijnlijk achter de spitsen spelen, terwijl Gullit tussen Pardo en Paauwe zal kiezen als verdedigende middenvelder.

DE TEGENSTANDER

Willem II is de startblokken bepaald niet uitgeschoten na de winterpauze. Er werd dik verloren van Roda JC en FC Twente en in het bekertoernooi kropen de Tilburgers door het oog van de naald tegen eerstedivisionist Go Ahead Eagles. Na de nederlaag en een uitermate matig optreden in Kerkrade barstte er een bommetje bij de Tricolores. ‘De pleuris moet maar eens uitbreken’, sprak trainer Robert Maaskant. Dat gebeurde en prompt was er tegen NEC herstel zichtbaar. Willem II won met 3-1 en hoopt die lijn zondag in De Kuip door te trekken.

Met een dertiende plaats presteert Willem II dit seizoen ondermaats. Voor de dit seizoen aangestelde trainer Robert Maaskant is dat een nieuwe ervaring. Waar hij met zijn vorige clubs RBC Roosendaal en Go Ahead Eagles gewend was voor hogere klasseringen te zorgen dan voorheen, staat hij momenteel zes plaatsen lager dan Willem II´s eindklassering van vorig seizoen. Na het vertrek van Sektioui, Mathijsen en Jaliens naar AZ, versterkte Maaskant zijn selectie nog wel, maar hij kon toch niet voorkomen dat hij met een verzwakt elftal aan de competitie begon. Gezien negen nederlagen tot dusver heeft dat zich behoorlijk doen voelen.

Wat dat betreft verwacht Maaskant inmiddels vermoedelijk meer van PSV-huurling Arvid Smit. De geboren Noord-Hollander liet de afgelopen jaren bij FC Groningen en De Graafschap zien voor elke eredivisie-subtopper een meerwaarde te kunnen zijn, maar raakte in Eindhoven op het tweede plan. Getergd en op zoek naar eerherstel streek hij tijdens de winterstop in Tilburg neer en zijn eerste twee optredens beloven veel. Een andere sterkhouder is doelman Oscar Moens, de enige aankoop die nooit ter discussie staat. De doelman keept geweldig en doet daarmee regelmatig terugdenken aan de beloftevolle keeper die hij ooit was. Met verder het tussentijds aantrekken van de aanvallers Christophe Lepoint en Jatto Ceesay hoopt Maaskant er nog het beste van te maken. Zowel Ceesay als Smit scoorden afgelopen weekend tegen NEC (3-1). De crisis lijkt daarmee afgezworen. De bevestiging daarvan hoopt Willem II te krijgen met een goed resultaat in de Kuip.


Feyenoord – Willem II
Zondag 13 februari 14:30 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Van Sichem

Vermoedelijke opstellingen:
Feyenoord: Babos (Lodewijks); Östlund, Saidi, Gibbs, Bosschaart (Basto); Castelen, Pardo (Paauwe), Hofs, Goor; Kuyt en Lazovic.
Willem II: Moens; Van der Struijk, Kreek, Van Nieuwstadt, Van der Haar; Victoria, Caluwé, Smit; Ceesay, Redan en Bobson.

STATISTIEKEN

LAATSTE TIEN ONTMOETINGEN

THUIS
26/10/2003 Feyenoord - Willem II 2-1
26/10/2002 Feyenoord - Willem II 5-1
25/11/2001 Feyenoord - Willem II 3-1
26/11/2000 Feyenoord - Willem II 1-0
1/12/1999 Feyenoord - Willem II 1-0

UIT
22/8/2004 Willem II - Feyenoord 0-4
29/02/2004 Willem II - Feyenoord 0-3
25/5/2003 Willem II - Feyenoord 1-1
5/5/2002 Willem II - Feyenoord 0-0
11/3/2001 Willem II - Feyenoord 3-1

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×